• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Curaçao en Nederland hebben op hoofdlijnen overeenstemming bereikt over een nieuwe bilaterale regeling ter voorkoming van dubbele belasting (BRK) tussen beide landen. Dat maakten staatssecretaris Frans Weekers van Financiën en minister van Financiën George Jamaloodin vandaag bekend.

“Hiermee kan op korte termijn een moderne regeling ter voorkoming van dubbele belasting tussen Nederland en Curaçao van toepassing worden”, aldus staatssecretaris Weekers. De oude BRK dateert al uit 1964. Het is de bedoeling dat de nieuwe belastingregeling vanaf 1 januari 2013 toegepast kan worden.

Handel
In de regeling zijn afspraken gemaakt over de vennootschapsbelasting en de handel en doorvoer van goederen van Curaçao naar Caribisch Nederland. Bestaande fiscale belemmeringen om bijvoorbeeld levensmiddelen vanuit de VS of Europa naar de BES te brengen worden hiermee zoveel mogelijk weg genomen.

8 reacties op “Overeenstemming belastingregeling met Nederland”

 1. @Henrique, omdat wij in het verleden minder goede ministers van financiën hebben gehad is nog geen vrijbrief om met deze mediocre genoegen te nemen. Wij moeten gewoon doorzoeken naar een capabel persoon. Tromp ?

 2. Zo lang Nederland aan de knoppen zit en Babaloodin voor blunders zal behoeden, is er niets aan het handje, maar behoed u als Babaloodin in z’n eentje mag zitten creatief te boekhouden. Vraag de CFT maar.

 3. @Henrigue, kan je er een telraam bij leveren met gebruiksaanwijzing??

 4. @ Henrique, Tuurlijk is het makkelijk om minister Jamaloodin te beoordelen “inkeer regeling” Het heet zo omdat het maar een keer mogelijk is… HAHAHA

 5. Pfff…als ie dit zelf heeft bekokstoofd mogen we ons hart vasthouden. Het is vrij simpel onderhandelen met een Curacaose analfabeet.

 6. Aan de zijkant zitten en een ander oordelen is makkelijk heren. Deze minister is misschien niet de slimste minister van Financiën die we op Curaçao hebben gehad, maar ik kan jullie vertellen dat wij op Curaçao velen ministers van financiën hebben gehad met een universitaire achtergrond en ze hebben allemaal een potje van gemaakt, dus ik geef de heer Jamaloodin de kans om zijn werk uit te voeren en daarna misschien een oordeel vellen als dat nodig is.

 7. Daar zat ik ook aan te denken.. hij ziet er al niet zo snugger uit!

 8. Ik mag maar hopen dat dhr. Jamaloodin niet op de valreep toch iets lulligs van heeft gemaakt.