• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Meer dan 4000 burgers willen een onderzoek naar de integriteit van de ministers in kabinet Schotte. Dat is het eindresultaat wat de actie ‘Kòrsou den klaridat’ van actiegroep Dushi Kòrsou heeft opgeleverd. De actie heeft 4021 handtekeningen opgeleverd, laat initiatiefnemer Derek Durgaram weten.

Durgaram liet aan Amigoe weten dat volgens hem de ondertekenaars een duidelijke boodschap afgeven. “Het is nu aan de Staten om gehoor te geven aan de oproep van het volk.”

Trots
“Dit resultaat overtreft onze verwachtingen. Ik ben trots dat wij als Curaçaoënaars hiertoe in staat zijn. Dit is een duidelijk signaal aan iedereen dat wij als Curaçaoënaars openheid van zaken willen.” De handtekeningenactie heeft twee weken geduurd. Bij verschillende supermarkten lagen pamfletten waarmee burgers de actiegroep konden steunen. Durgaram heeft aangegeven dat Dushi Kòrsou zeer binnenkort een aanvraag gaat indienen bij de gouverneur voor een officieel onderzoek naar de integriteit van de leden van het kabinet, aldus de Amigoe.

9 reacties op “‘Curaçaoënaars willen openheid’”

 1. @Jochem Gerrits
  Na het Buma Stemra schandaal in PowNews lijkt het mij een beetje hypocriet om de bevolking van Curacao te beschuldigen van een laag IQ.
  Ik vind uw opmerking: ‘Geef de Curaocaoenaar een t-shirt en petje en hij stemt op je. De partij van Schotte heeft dat heel goed door gehad en flink gebruik gemaakt van het lage IQ van de Curacaose kiezer.’ triest en denigrerend.
  Zo’n opmerking toont weinig intelligentie en neigt zeer naar discriminatie.

 2. @Randy
  Het wordt inderdaad tijd voor een frisse wind in de politiek. Ik zag van de week nog een volgevreten David Dik zitten. Net als bij Cooper kun je geneens meer zien waar de nek eindigd en het gezicht begint. Als iemand ooit het idee heeft gehad om iets in de politiek te gaan doen dan is nu het moment om te starten met een nieuwe partij.

 3. Nieuwe PAR groep heeft jullie niet genoeg van het negative spiraal uit spreiden.genoeg is genoeg de bevolking trapt niet meer in.Curacao is genoeg verdeelt al.respect voor democracie wacht voor de nieuwe verkiezing en kijk met jullie 4000 mensen en de 40 van Walroud dat jullie de regering veranderd.eerlijk gezeg gelof ik ook niet.bevolking heeft genoeg van tijdperk PAR.alle ellende van het laaste 16 jaren.wil jullie verandering komt met en nieuwe partij .laat Curacao met rust zo kan de bevolking e rustig kerst en nieuw jaarwisseling,ta basta awor.

 4. Zijn ook de biljetten die bij Supermarkt “Centrum Mahaai” mee geteld of hebben ze die ook maar vernietigd???? U weet wel de Supermarkt die de bus voor de biljetten heeft verwijderd.
  Het argument: “was een mis communicatie”. Tja zeker loopt Schotte en Co daar regelmatig.

  4021 toch een mooi getal. Blijkt dus wel dat onze bevolking de openheid verkiest boven de smoke gordijnen..

 5. Prima aktie, je weet van tevoren dat Schotte dit aan zijn laars lapt maar het is goed dat met dit soort akties de kwestie van de screening in de publiciteit wordt gehouden. Alhoewel de lokale pers het niet slecht doet wat het rapporteren van misstanden betreft zou het niet slecht zijn als ze zich wat meer als papparazzi zouden gaan gedragen, dat wil zeggen: volg Schotte en consorten gewoon 24 uur per dag en lag vast of ze werken en wie ze ontmoeten. Zo is van Anthony Godett (ook in het trotse bezit van een strafblad) dat hij een riant salaris opstrijkt als statenlid maar liever thuiis in bed ligt (al dan niet naast zijn eigen vrouw) in plaats van in het Statengebouw te werken.

 6. Ik vind het aantal tegenvallen.

 7. Jammer dat zij niet nog 2 weken erachteraan hebben geplakt. Ik kwam vandaag toch nog een paar mensen tegen op Banda Abao die hadden willen tekenen. Maar niettemin een mooi resultaat.
  Ik hoop dat de gouverneur hier wel iets mee doet.

 8. Nou, dat is echt goed nieuws!

  @Abram Mossel, helemaal mee eens.

 9. Zeer zeker een heel mooi gegeven 4021 handtekeningen, voor een dorp wat bevangen is door een angstcultuur en,als we er snoepjes bij hadden uitgedeelt had de teller zeker bij minimaal 50.000.00 geeindigt.