• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De windparken  op Tera Kòrá en Playa Kanoa worden de komende tijd vervangen en uitgebreid. Premier Gerrit Schotte gaf gisteren het startschot voor de werkzaamheden. Als het project volgens planning verloopt, zullen de parken medio volgend jaar gebruiksklaar zijn.

De premier onthulde een groot bord waarop het project staat uitgelegd. NuCapital Curaçao BV en Aspiravi NV verzorgen de bouw van de nieuwe parken met een totale capaciteit van 30MW. Aqualectra gaat de stroom die de windmolens opwekken afnemen en op het algemene net zetten.

Foto: Jeo Olimpio

5 reacties op “Windparken gaan groeien”

 1. Hoe meer groene energie hoe beter! Nu nog uitbreiden met gesubsidieerde zonnepanelen op de daken van alles huizen en dan gaat de stroomrekening echt omlaag.

 2. Wanneer gaat deze jongen nou eens echt aan het werk?

 3. Eindelijk een stap in de goede richting. Volgens het artikel op de website van Aspiravi gaan de 15MW op Tera Kora en 15MW op Kanoa $74 miljoen kosten. De elektriciteit opgewekt door de nieuwe windmolens bedraagt bijna 20% van Curacao’s totale energie-vraag.

  Nice!!

 4. @Bomboklad. Helaas is het zo dat er geen stroom is als het niet waait. Dat betekent dus , handhaving van de benodigde capaciteit op traditionele manier. De oude centrales gaan dus echt niet dicht, integendeel.

 5. jaja geweldig nieuws volgend jaaar kunnen we al in november de kerstlichtjes optuigen en aandoen want volgend jaar gaat de stroomprijs enorm dalen voor de gebruikers !