• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De BOO-centrale is volledig in handen van de overheid. Dat blijkt uit een uitnodiging voor de pers van Rudolph Garmes van de directie van Refineria di Kòrsou (RdK) . Vanavond vieren de directie van de raffinaderij, premier Gerrit Schotte en de Raad van Commisarissen de overname van de aandelen bij Fort Nassau.

In december 2010 had de raffinaderij al het aandeel van 49 procent van Aqualectra overgenomen. De overige aandelen (51 procent) waren in handen van de Japanse aandeelhouders Marubeni en Mitsubish, CUCH en CUC.

Akkoord
Er waren wat problemen bij de overname van de aandelen van CUCH en CUC. De Japanse aandeelhouders wilden bij de overname van de aandelen niet aansprakelijk gesteld worden voor gebreken die later naar voren kunnen komen. Ook wilden zij dat Curaçao een schuld van 42 miljoen dollar bij buitenlanse banken overneemt. Schotte weigerde aan beide verzoeken te voldoen. Vanavond zal duidelijk welk akkoord de partijen hebben gesloten.

Onderhoud
De premier gaf in mei aan dat, als de BOO-centrale in handen is van de overheid, voorkomen kan worden dat de centrale en de Isla regelmatig platliggen. Volgens Schotte is de problematiek bij de BOO te wijten aan chronisch slecht onderhoud aan de installaties.

2 reacties op “BOO volledig in handen van RdK”

  1. Volgens Schotte is de problematiek bij de BOO te wijten aan chronisch slecht onderhoud aan de installaties. Schotte in welke handen is het wegennet van Curacao? Valt daar niet hetzelfde over te zeggen?

  2. Is er wat te vieren dan???? En wie gaat dat betalen?? Natuurlijk de belastingbetaler.

    Pa bien met deze geweldige BOO-Centrale. Die gaat het einde van het jaar niet halen!!!