• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Minister George Jamaloodin (Financiën), heeft tijdens zijn werkbezoek in Nederland een contract getekend voor het kopen van diverse scanapparatuur. Het gaat om één containerscan, drie bagagescans en één mobiele scan. De bagagescans worden op Hato, Swiss Cargo en Hato Handling ingezet.

Met de aanschaf van de containerscan neemt de controle van alle goederen die in de haven van Curaçao binnenkomen, toe van 50 naar 95 procent. De mobiele scan is om Venezolaanse schepen te controleren. De scans hebben een garantie van vijf jaar, zo meldt de minister tijdens de persconferentie van de ministerraad gisteren.

Technicus
Om te kunnen garanderen dat de scans in gebruik blijven komt een technicus van de onderneming zich vestigen op Curaçao. Elke onderbreking in de apparatuur kan binnen vier uur worden hersteld. Daarnaast heeft het bedrijf materieel geïnstalleerd in onder meer Venezuela en Suriname, van waaruit de dienstverlening aan Curaçao kan worden ondersteund.

Frans Weekers
De minister was op uitnodiging van staatssecretaris van Financiën, Frans Weekers, naar Nederland afgereisd. Onderwerpen die Jamaloodin heeft behandeld met staatssecretaris Weekers waren de BKR-regeling, samenwerking tussen Bonaire en Curaçao en de pensioenregeling.

6 reacties op “Jamaloodin schaft scanapparatuur aan”

 1. Staat mij iets bij dat er een paar jaar geleden ook al eens een containerscanner was aangeschaft. Met veel bombarie in gebruik genomen……..Verder nooit meer iets van gehoord.

 2. Gio, had jij elke keer geflitst willen worden dan? Zo is het toch mooier!
  De toeristen zijn er wel even bang voor.
  En deze regering heeft zijn eigen wel werkende flitser in de vorm van Roemsey, soms denk je dat Schotte in het onweer loopt……

 3. Eens moet deze man ook iets ”goed”’doen, nu maar hopen dat het inderdaad zal werken. Maar wat kost zo’n technicus en wie zal dat betalen’?

  Nu kon jamaloodin dus wel GAAN praten met de STAATS secretaris, terwijl toen deze zelfde staatssecretaris op Curacao was om met hem (Jamaloodin) te spreken deze goede man werd geschoffeerd daar ”minister”Jamaloodin, zoals vernomen, ”niet met Een staatssecretaris wenste te spreken”, maar alleen op eigen nivo zeker.
  Hoe hoog/laag kun je vallen.!

 4. Ik ben voor deze regering maar deze minster jamaloodin vertrouw echt niet voor geen meter. Alwel de aparaten die hij heeft aangeshaft goed is voor controle in de haven.

 5. Het is nooit goed of het deugd niet he mensen! Hij zorgt tenminste dat er een technicus mee komt om de boel weer binnen 4 uur aan de praat te krijgen. In het verleden hebben regering leiders flitspaal gekocht en geplaatst voor duizenden guldens, maar flitsen hebben die apparaten nooit gedaan en dat noem ik nou dom en weggegooid belastinggeld. Good job mister Jamaloodin.

 6. Nu daar gaat hij dan na vier uur kan hij hersteld worden????????????????????????????????????????????????????????