• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – “Helmin Wiels is welkom om op Aruba te zien hoe je voor de belangen van je land kunt opkomen zonder daarbij vijandig te worden”, zei de Arubaanse premier Mike Eman gisteren, meldt de Wereldomroep. Tijdens een fondswervingsevenement van de PAR bood Eman Wiels de helpende hand aan.

“Met kritiek op samenwerking in het Koninkrijk moet hij eerst en vooral bij zijn eigen premier en coalitiepartner zijn die daar juist voor tekent”, aldus Eman. Volgens de premier kan alleen al een verkeerde toon tussen regeringen zorgen voor negatieve ontwikkelingen.

Ego
Eman blikte terug op de tijd dat Aruba een premier had die dezelfde taal ‘uitkraamde’ als Wiels. “Een cruisebedrijf, een machtige luchtvaartmaatschappij en een oliebedrijf verlieten toen het land”, zei Eman volgens de nieuwswebsite. “Door anders te communiceren en het landsbelang voorrang te geven boven je eigen ego zie je een hele omslag met concrete ontwikkelingen in de goede richting. Carnival Cruises, de KLM en Valero zijn nu weer actief op Aruba.”

Communicatie
De Arubaanse premier gaf verder aan dat de aantijgingen van Wiels hem niet deren. “Als politicus leer je veel incasseren. Het is wel pijnlijk dat jonge talenten en investeerders hierdoor worden afgeschrikt.” Volgens Eman spreekt communicatie op niveau investeerders en jongeren aan. Daarom concentreert de bewindsman zich op verdere samenwerking met overheden en bedrijven waar zijn eiland haar voordeel uit kan halen.

25 reacties op “Eman wil Wiels lesgeven”

 1. @Wimpir
  Behalve het opslaan van mensen hier zit er natuurlijk een stel geboefte bij die van hier de wijk hebben genomen.

 2. Waw, Mr. Eman liegt zelfs hier en mensen geloven gewoon alles. LOL

  “Door anders te communiceren en het landsbelang voorrang te geven boven je eigen ego zie je een hele omslag met concrete ontwikkelingen in de goede richting. Carnival Cruises, de KLM en Valero zijn nu weer actief op Aruba.”

  LOL, ja zeker, KLM is terug voor veel andere redenen die niets direct met politiek te maken hebben.
  Valero, lol meer TAX HOLIDAY voor Valero en geld voor Eman in zijn eigen zak. Eigen ego, of is het eigen zak?

  We hebben Venezuela daar, en toch koopt Aruba liever duurzaam olie van de VS. Ja, inderdaad goed minister. Aruba moet iets nieuws doen, omdat Valero doet meer schade dan ze winst van krijgen.

  Carnival cruises en KLM gingen ook weg omdat de kost van benzine/fuel/oil was te hoog. Dat heeft te maken met Valero die aan Aruba geen goedkope benzine/fuel/oil aan de bevolking wilde verkopen en ook geen belasting betalen. Daardoor wilde Valero weg.

  Eman gaf Valero de toestemming om Aruba te verkrachten. Valero betaalt nu geen belasting. grapping he! maar vernietigt wel onze omgeving met vieze oil spills en nog hogere prijzen voor benzine, elektriciteit en water…

 3. @jaja en BOMBEKLAD, Wiels heeft het gebruik van bodybags voor het terugsturen van de makambas voorgesteld, nu hoop ik maar dat Nederland niet in het kader van de wederkerigheid hetzelfde gaat doen, we zouden niet eens de mogelijkheid hebben om al die retourzendingen op te slaan.

 4. BOMBOKLAD

  nou vertel ons dan maar wat heeft Wiels nu voor goeds gedaan voor curacao of het volk???????????/

  Alleen maar geschreeuw en vriendjespolitiek maar niets gedaan dan haat en verdeeldheid op Curacao brengen en asl wiels zo goed naar HET VOLK luister waarom respecteerd hij het referendum en deze uitslag niet!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 5. Junny je hebt 1000% gelijk. Ik heb dit al maanden terug gezegd. Schotte die heeft veel meer
  nette manieren dan die Wiels.
  Ik begrijp niet waarom hij die vechtersbaas niet op het matje roept. Wiels verstoord de goeie ideen van de overige twee coalitiepartijen.TRIEST, TRIEST en nogmaals TRIEST.
  De wegen kunnen daadwedrkelijk opgelapt worden, maar het zijn niet allemaal , en ik ben van
  mening, dat wij kunnen niet verwachten dat in die ene jaar alles gemaakt wordt.
  Dat is niet fair. Wel vindt ik dat de vorige regering veel hebben laten liggen en de schade aan een heleboel ook. En ik heb nog steeds moeite met het feit dat iedereen b.v.de 2 miljioen van de brandweer zijn vergeten enz. enz.

 6. die wapenfeiten van jou kunnen nooit van Curacao zijn, want ik ken ze bijna! allemaal in Suriname!

 7. Wiels is een banaan

 8. Heel mooi van Eman dat hij zo beschaven heeft gereageerd. Echt slim van een diplomaat. Maar wat wij bewust van moeten zijn is dat je niet altijd gelijk hebt omdat je maar beschaafd bent.

  Kijk maar naar hoeveel emotionele reacties we zelf hier hebben gepost. Al zijn de meesten tegen Wiels voor zijn emotionele reacties. En zoek niet verder naar de artikel waar Wiels, Eman, een verrader heeft genoemd.

  Terwijl wij hier Eman vereren, doet Aruba helemaal het tegenovergestelde.

 9. Het ergste is dat de heer Schotte zijn mensen niet op het matje roept en zijn excuses aanbiedt voor de beledigingen van Wiels naar de hoofd van Eman.

  Dat krijg je als je een bonobo als Wiels macht geeft om de steker er uit te trekken van een regering. Alle mensen die uit de PS kant komen zijn kant en klaar om naar een gekkenhuis gestuurd te worden. Ze zijn typerend voor het allerlaagste onderdeel van onze beschaving. Dat zijn dus ook de idioten die op dit soort mensen stemmen. Hooguit zo een 3000 van de 140.000. En kijk nu is wat voor een schade zij aan ons land toedoen.
  YWN

 10. @Nederlander, was dat niet in de kortstondige FOLtijd ? Dat waren ook zo’n stel brallers.

 11. Begint men in Curaçao nu eindelijk te begrijpen waarom Aruba indertijd hun Status Aparte hebben opgeeist ? Traag hoor.

 12. Zoals ik al eerder heb aangegeven kun je geen vergelijking maken tsssen Wiels en Eman.
  Wiels heeft een IQ van erg laag, heeft veel last van een minderwaardigheidscomplex en absoluut geen beschaving, getuige al zijn onbeschofte opmerkingen. Om over de rest van deze rariteiten reegering maar niet te spreken. Kabouter puntmuts mag terug naar de schoolbanken en in zijn voetsporen kan hij meteen de rest meenemen. Als zij in het land zijn natuurlijk. Het zootje vindt het nodig wederom op kosten van de belastingbetaler morgen naar Nederland te moeten vertrekken met een volgens het lijstje van het AD van vanmorgen onkostenvergoeding van 900 pd. Plus de business class natuurlijk die uit de belastinggelden moeten komen.
  Eman is academisch geschoold, jurist, notaris, dus dan weet je het wel.

 13. Ik ben verliefd op Eman…wat en klasse!!…;-)

 14. even resumeren, staat van dienst van deze regering, olympische gouden medaille lijkt me;

  – Namen scholen veranderd
  – Beeld Petertje Stuyvesant gesloopt
  – 80/20 regeling (ps; we moeten die 20% gaan invullen bij Overheids NV’s)
  – Nederland en Aruba geschoffeerd
  – Talloze buitenlandse reizen, niet meer te tellen waar die grappenmakers allemaal zitten
  – FAA 1 notering verloren en daaran uithuilen bij Nederland voor hulp
  – Air Berlin deal, verlieslatend
  – Dictator Chavez sterkte wensen
  – Halfbakken wegen opknappen met 1 laag asfalt ipv 9
  – Criminaliteit onhoudbaar
  – Staatssecretaris financien NL weigeren te ontmoeten
  – Vrienden en familie op allerlei commissaris stoetjes
  – radiostations bedreigen
  – Inwoners met publieke mening markeren als andverraders en willen ophangen
  – Premier van Aruba op schandalige wijze aanpakken, voor de 2e keer
  – Onafhankelijkheids verklaring aan Koningin geven zonder steun van de bevolking
  – Excuses voor slavernij vragen voor inwoners die blij zullen zijn hier te wonen ipv in Burundi, Ruwanda en of opgevreten te worden door een Leeuw

  wat een wapenfeiten

 15. Zo is het nou maar net Hr Eman, 100% mee akkoord, niet schreeuwen trekt mensen aan, maar stoot juist af. Regeren is compromissen maken, geven en nemen.

  Het zou de persoon Wiels strelen als hij de adviezen die hij zo langzamerhand van links en rechts in zijn schoot krijgt geworpen eens ter harte zou nemen en zijn voordeel uit zou trekken ipv te blijven schoppen tegen een ieder die niet doet wat hij zegt.

  Het zou ook tijd moeten worden dat de zogenaamde regeerders van het eiland Curacao eens wakker worden en gaan kijken wat er zo langzaamaan rond hen heen gebeurd.

  Aruba is aardig aan het lobbyen om allerlei zaken naar zich toe te trekken en het lukt hen aardig, de BES landen zijn nu Nederlands gebied en zullen aan alle kanten de zaken/ondernemingen gaan aantrekken. Stabiliteit!

  Daarentegen is Curacao in het buitenland zijn goede naam en faam aan het verliezen en hoe langer deze ”regeerders” niks ondernemen zullen ze straks blij moeten zijn als er iemand nog weet hoe dit eiland HEET.

 16. De regering Wiels is met de eurocrisis te vergelijken: hoe langer je wacht met ingrijpen des te meer geld het kost, heel veel geld.

 17. de afgestudeerde versus de straatvechter…eh straatwerker.
  het verschil is dudieljijk.

 18. ???? wiels komt veel meer op voor zijn volk dan eman voor aruba !

 19. Dit is nu het verschil tussen geletterden en ongeletterden.

 20. Op een meer dan slimme wijze wordt hier door Aruba, een enorme oorvijg gegeven aan Schotte en zijn tuinkabouters.!!

 21. Alleen al aan de ‘style’ waarop de Mike Eman repliek geeft aan de aantijgingen van Wiels zie je het enorme verschil in niveau. Heel subtiel wast hij tevens de oren van Gerrit Schotte. Het is echt heel jammer te constateren dat Curacao de meest desastreuze regering ooit op dit moment in het parlement heeft zitten. Ik hoop dat ze heel snel verdwijnen, want hoe langer ze blijven zitten hoe groter de schade.

 22. where is the “like” button?

 23. Deze man snapt het. Zo kom je op voor je land en volk en niet zoals Wiels, Asjes, Monk, Schotte enz die als domme verwende kleine kinderen lopen te bleren.

 24. Eindelijk klinkt er een wijs geluid..

  Het is jammer dat Schotte dit allemaal toelaat want in principe is Schotte ook wel iemand die vernieuwend is en economisch kan denken maar door zijn vriendje Wiels zal hier niets van terugkomen.

  Schotte moet nu maar eens een leider worden en kindje Wiels hard de waarheid vertellen.

 25. Wiels zou eens een voorbeeld moeten nemen aan deze man. Wat wil Wiels bereiken met al zijn haat? Triest.

  Kan trouwens die hele discussie over onafhankelijkheid STOPPEN? Volk heeft hier nooooit voor gekozen. Er zijn belangrijkere zaken te bespreken zoals de economie, criminaliteit, staat van infrastructuur e.d….