• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Curacao Nieuws - InternetCURAÇAO – Nederland trekt de komende jaren bijna zes miljoen euro uit voor internetvrijheid. Het geld wordt vooral besteed aan initiatieven om bloggers en cyberactivisten te ondersteunen in landen waar de bevolking wordt onderdrukt. Dat kondigde minister Uri Rosenthal (Buitenlandse Zaken) vandaag aan.

Dit deed Rosenthal voorafgaande aan een door hem georganiseerde conferentie over vrij internet. Steeds meer landen proberen het internet te controleren, waardoor de digitale vrijheid van meningsuiting wordt beperkt. Het is volgens Rosenthal onaanvaardbaar dat websites worden geblokkeerd, inhoud wordt gemanipuleerd en dat bloggers worden aangevallen en gevangengezet.

Ondersteuning
Bloggers en activisten verdienen meer ondersteuning vanuit de samenleving, regeringen, de particuliere sector en de academische wereld, aldus de minister. De conferentie is bedoeld om een coalitie van landen te smeden die zich samen met bedrijven en maatschappelijke organisaties sterk maakt voor een open, vrij en voor iedereen toegankelijk internet.

Noodinternet
Tijdens een gezamenlijke persconferentie met de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Hillary Clinton, beloofde Rosenthal zich in te zetten voor cyberactivisten en andere mensen die in landen met een repressief bewind via internet hun stem willen laten horen. Zo zal Nederland geld beschikbaar stellen om noodinternet te regelen voor mensen die het internet niet op kunnen omdat het systeem is platgelegd.

© ANP, alle rechten voorbehouden

www.versgeperst.com