• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De gebruikelijke koopavonden worden in december op donderdagavonden in Punda gehouden. Vorige week heeft de politie opgemerkt dat een groot aantal auto’s fout geparkeerd stonden. De politie doet een beroep op alle automobilisten om hun voertuig te parkeren op de daarvoor bestemde plekken.

De trottoirs in Punda raken volgens de politie beschadigd wanneer auto’s erop parkeren en zorgen ook voor overlast voor de voetgangers. Tijdens de koopavonden zal de politie, wanneer zij voertuigen opmerken die fout geparkeerd staan, deze meteen laten wegslepen.

Kraan
Het gaat vooral om voertuigen op de trottoirs en middenbermen. De politie zal, op kosten van de eigenaar, het voertuig met een kraan laten verwijderen en vraagt aan alle automobilisten om hier rekening mee te houden.

4 reacties op “Politie checkt auto’s op koopavonden”

 1. Ik ga er van uit dat de auto’s verkeerd staan, omdat er een tekort is aan parkeergelegenheid in de stad. Ja, er is een nieuwe parkeergarage, maar die is zo verkeerd aangelegd dat ik er zelfs gratis niet ga parkeren! In plaats van trottoirs te beschermen lijkt het mij zinvoller voor de politie om levens te beschermen door verkeerscontroles langs de weg naar Westpunt te doen. ONlangs reed ik weer eens die kant op en moest twee keer noodremmen en in de berm uitwijken voor een idioot die me op mijn weghelft tegemoed kwam scheuren omdat hij wel even 10 auto’s wilde inhalen. Twee keer op 1 ritje! En hoe vaak heb ik daar al niet achter een heen en weer zwalkende auto gereden. Wat een verkeerde prioriteiten stelt de politie toch. Maar ja: in de stad parkeerboetes uitdelen is natuurlijk veel gemakkelijker voor ze en brengt meer geld in het laatje om het budget voor de kerstpakketten nog even aan te spekken…

 2. Goede aktie van de politie, want ik ken geen weggebruiker die asocialer is dan de Curacaoenaar. Of eigenlijk moet ik zeggen dommer, want de Curacaoenaar geeft je wel vaak voorrang waarbij de Nederlander meestal voorrang neemt.

  Maar het parkeren op invalidenparkeerplaatsen, dronken rijden in auto’s zonder verzekering en nog eens veel te hard, ongegeneerd bellen achter het stuur, inhalen en parkeren waar het niet mag, geen richting aangeven, de Curacaoenaar draait er zijn hand niet voor om.

 3. hoe zit eigenlijk met de ferrari van Schotte?
  wordt daar ook onderzoek naar gedaan?
  voor dat hij MP werd had hij geen geld en nu wel genoeg geld voor een ferrari?
  of is het niet waar en heeft hij geen ferrari gekocht?
  de geruchten gaan van wel?
  dat moet toch heel makkelijk te bewijzen zijn.
  of staat de ferrari op de naam van zijn vriendein?
  wat moet hij trouwens met een ferrari op curacao?

 4. “De trottoirs in Punda raken volgens de politie beschadigd wanneer auto’s erop parkeren en zorgen ook voor overlast voor de voetgangers.”

  Heel goed hoor dat er gecontroleerd wordt, maar wanneer gaat men zich bekommeren om de slechte wegen? Een goed troittoir kan wel tegen het gewicht van een auto, dat het lastig kan zijn voor voetgangers klopt. Maar de meeste mensen lopen niet eens buiten de stad.

  Kunnen ze Schotte & Co geen bekeuring geven voor elk gat in de weg? Misschien dat ze dan ook minder gaan reizen.