• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Een delegatie van de Staten, onder leiding van Statenvoorzitter Ivar Asjes, vertrekt zaterdag naar Nederland. De delegatie zal onder andere maandagavond bij een bijeenkomst in het Plaza Hotel in Utrecht spreken met vertegenwoordigers van de gemeenschap van Curaçaoënaars in Nederland.

De bijeenkomst is georganiseerd door MAAP en OCAN en is geheel in het Papiaments. De avond duurt van 17.30 tot 20.00 uur. De delegatie bestaat uit Ivar Asjes (Pueblo Soberano), Eunice Eijsden (MAN), Amerigo Thodé (MFK) en Helmin Wiels (Pueblo Soberano).

Koninkrijksconferentie
Ook zullen de Statenleden zich voorbereiden op de Koninkrijksconferentie, dat eigenlijk alleen bedoeld is voor regeringen. “De Koninkrijksconferentie is een conferentie tussen regeringen van de landen van het Koninkrijk. Er worden daarom geen vertegenwoordigers van de parlementen van de landen uitgenodigd voor de conferentie”, zo schreef minister Piet Hein Donner (Koninkrijksrelaties) vorige week in een brief aan de Tweede Kamer.

PAR
De grootste partij in de Staten, PAR, is het niet eens met de beslissing van Asjes om toch af te reizen naar Nederland. “De brief van minister Donner is heel duidelijk. Dit reisje kost 375 euro per dag plus eersteklas vliegtickets naar Nederland!” zegt Statenlid Magali Jacoba verontwaardigd.

Agenda
De delegatie heeft ook een ontmoeting met dichter Quinsy Gario, die 12 november werd gearresteerd tijdens de Sinterklaasintocht in Dordrecht. Daarnaast staat er ook een ontmoeting met de voorzitters van het Parlement van Nederland, Sint Maarten en Aruba op de planning. De agenda van het werkbezoek is hieronder te bekijken.

[scribd id=75118519 key=key-22iy1tvmgvzmaftj1cpp mode=list]

26 reacties op “Delegatie Staten naar Nederland”

 1. Vnadaar dat ze wilde dat alle ministers niet meer gecontroleerd werden.. Thode reist mee! (zie van drugsmokkelverdacht bandlid dat langste vastblijft is zijn zoon)

 2. Ik hoop dat de regering dit ook eens leest en dat er toch goede mensen
  Tussen zitten die deze reacties hoog oppakken.. Er zal toch wel iemand
  Zitten die het land curacao bovenaan zijn lijstje heeft staan?? Of ben ik nu
  Te optimistisch?

 3. ik zie surinaamse wantoestanden op curacao (politici die misbruik maken van hun positie).

  en schreeuwen om volledige onafhankelijkheid.

 4. Mensen wordt wakker: ze gaan in Nederland gewoon demonstreren voor de onafhankelijkheid!!

 5. Oh en dan niet te vergeten natuurlijk wel lekker kerst inkopen doen (van je riante dagvergoeding) in Nederland voor je familie die toch al zo veel toegeschoven krijgt via jouw functie binnen de overheid!

 6. En wij maar kerstcadeautjes inzamelen voor de minder bedeelden op het eiland..

  In Nederland doet de regering meestal ook nog een flinke duit in de zak van Serious Request. Deze regering gebruikt hun duit liever om first class vliegtickets te kopen.

  Snap ik ook wel, eerste klas vliegen en Nederlandse politici lastig vallen is veel leuker dan kerstcadeautjes kopen voor kinderen die je toch nooit tegen komt (omdat je die wijken niet in gaat of met oogkleppen op doorheen sjeest).

  Zou een mooi gebaar zijn als deze heren niet zouden gaan en het gereserveerde geld gebruikten om de kerstcadeau-actie te steunen.. *en toen werd ik wakker*.

 7. De heer Wiels is vandaag,9december 2011,jarig.Dus hij mag wel zijn verjaardag in Nederland vieren.Uiteraard op kosten van de Cuaracaose belastingbetaler

 8. 900 p.d. p.p. en dan komen daar nog de business class tickets bovenop….maal 5!!! ping ping…kassa!!! helaas gaan er nog heel veel kinderen zonder eten of behoorlijke schoenen naar school…of ze gaan daardoor niet!

 9. ik hoop op enkele reis!

 10. Ik hoop wel dat het een retourtje is, en geen enkele reis

 11. @ Kasuari:

  Natuurlijk gaat hij bij zijn zoon op bezoek, die zit nog steeds vast. Lekker op kosten van de gemeenschap. As hij dan ook gelijk even de huurachterstand van zijn zoon betaalt!!!!!
  Kan makkelijk van die riante dagvergoeding.

 12. wow een meeting met de Curaçaose gemeenschap in NL. en dat mag in het Papiaments.

  dus in NL. mag je wel in je eigen taal en op curaçao niet daar moet iedereen nu in het Papiaments???????
  hoezo discriminatie in NL!!!!!!!!!!!

  en dan lekker shoppen en de Curaçaose gemeenschap je kosten laten betalen want echt nuttigs doen je daar niet

 13. De Muppetshow goes Caribean. Wiels is bang dat Schotte verkeerde dingen zegt. Hij gaat mee als Muppetmaster om achter de schermen aan de touwtjes te trekken.

 14. Gaat Thode zijn zoon ook nog opzoeken of is die inmiddels al vrij?
  Lekker op onze kosten…

 15. PING PING…..KASSA!!!

 16. Kijk allen AUB eens goed naar invulling van deze reis:
  In ZEVEN dagen is er slechts sprake van circa 5 uurtjes daadwerkelijk nuttig overleg !!!!!!!!!!!!!!!
  DUS: (5 werkdagen a 8 uur = 40 werkuren moeten worden ingevuld), tog??
  Wat blijkt nu: 40 uur beschikbaar en maar 5 uur ECHT aan het werk (met daarnaast nog alle invitaties en “party’s” ten koste van onze centen!):
  SHAME – SHAME – SHAME – SHAME – SHAME – on YU politicians – SHAME – SHAME – SHAME – SHAME – SHAME – SHAME – SHAME – SHAME – SHAME – SHAME – SHAME – SHAME – SHAME – SHAME – SHAME – SHAME – SHAME – SHAME – SHAME – SHAME – SHAME – SHAME – SHAME – SHAME – SHAME – SHAME – SHAME – SHAME – SHAME – SHAME – SHAME – SHAME – SHAME – SHAME – SHAME – SHAME – SHAME – SHAME – SHAME – SHAME – SHAME – SHAME – SHAME – SHAME – SHAME – SHAME – SHAME – SHAME – SHAME – SHAME – SHAME

 17. En verleden week ga je bij parlatino en motie indienen dat Nederland minachtig en respectloos is en dan ga je er wel heen op vakantie???

 18. Lekker op kosten van de gemeenschap voor de feestdagen de familie bezoeken.

  Voorberiding??waarvan??? je mag niet eens komen.

  Bevolking van Curacao, wordt het geen tijd voor een opstand tegen deze gewetenloze geldverkwisters in een tijd waar mensen op Korsou zonder voedsel de kerstdagen moeten doorbrengen??? WALCHELIJK!!!!!!!

 19. @ TB soms denk ik daar ook aan! Ongelooflijk!

 20. Vooral met Gario gaan praten kijken hoe ze hem behandeld hebben in het grote boze Nederland. de man is gearresteerd omdat met zijn spandoek stond te schreeuwen op een kinder feestje en is direct weer vrijgelaten hebben ze niets beters te doen. hoe kan ons volk zich laten vertegenwoordigen door dit soort stumpers. Wiels gaat naar Nederland…..haha nu is ie zelf een landverrader!

 21. WEER hetzelfde “kwartet” op snoepreis????
  ** De delegatie bestaat uit Ivar Asjes (Pueblo Soberano), Eunice Eijsden (MAN), Amerigo Thodé (MFK) en Helmin Wiels (Pueblo Soberano).**
  En nu zelfs op een DOELLOZE reis zonder autoriteit !!!!!
  WAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAnzin.
  En dan voor ECHTE prioriteiten niet voldoende tijd hebben??????????????
  FFA / visie op invulling ISLA / sluitende begroting / etc. etc. etc. etc,.
  Stelletje HYPOCRIETEN, BASTA AWOR
  NU is tijd gekomen om protesten te organisern (op Koninkrijksdag ????)
  Allemaal weigeren bepaalde belasting te betalen??????? Aftrekpost op belastingformulier vermelden: Onkostenvergoeding / compensatie voor kosten snoepreisjes politici!!!!

 22. Wat gaat Wiels in Nederland doen dan???? Het is toch zo een afschuwelijk land???? Als ik hem was geweest had ik, als het dan toch echt moet, alleen mijn lakei erheen gestuurd om te spreken voor me.

  Het wordt langzaam aan tijd dat we de “Caribische Lente” onteketenen…Midden-Oosten Style

 23. Is de snoepritten pot nou nog niet op???
  Geef ze eens ongelijk!
  Voorbereiden op iets waar je niet aan deel kan nemen kan uiteraard alleen maar in het buitenland!
  De douane kietelt de wenkbrauwtjes 100%
  Wiels in de hol van de leeuw…ik hoop dat hij een goed bot meeneemt…
  Lang leve de geldverspilling!

 24. Ik zeg…. 100% controle bij de douane….leg die latex handschoentjes maar vast klaar! Helmientje weet hoe het werkt hahahahaha

 25. Krijgen ze in het weekend ook 150-200% uitbetaald?

  En kom op met die dichter gaan praten… skype gewoon met die gast zeg. Sjonguh2…

  Sinterklaas is al voorbij dus vergeet het gewoon pffff vermoeiende gasten zeg.

 26. Mag de belastingbetaler weer even schuiven? Business class tickets, 5 sterren hotels en een daggeldvergoeding van 400 euro per persoon per dag.

  En het ironische is dat de mp bij zijn aantreden zei dat deze regering ‘mas serka di bo’ zou zijn, terwijl ze in werkelijkheid niets anders doet dan op de meest verafgelegen lokaties vakantie vieren.