• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De kogel is door de kerk: minister Piet Hein Donner (Koninkrijksrelaties) wordt benoemd tot vicepresident van de Raad van State. Het kabinet wil volgende week de benoeming afronden. De CDA-top werkt aan de opvolging en heeft volgens ingewijden oud-Kamerlid Liesbeth Spies gevraagd.

Er gingen al langere tijd geruchten dat Donner naar de Raad van State zou gaan. Gisteravond was nog niet duidelijk of Spies bereid is in te gaan op het verzoek van vicepremier Maxime Verhagen. Ze was onbereikbaar voor commentaar.

Opvolger
Premier Mark Rutte heeft steeds gezegd dat de opvolger van Herman Tjeenk Willink bij de Raad van State voor Kerstmis bekend zou zijn. Naar verwachting treedt Donner na zijn benoeming meteen terug als minister om vervolgens op 1 februari officieel aan de slag te gaan bij de Raad van State.

Liesbeth Spies
Spies was Tweede Kamerlid voor het CDA van 2002 tot 2011. Ze was ruim drie jaar vice-fractievoorzitter. Na het toetreden van het CDA tot het minderheidskabinet met de VVD in oktober vorig jaar was Spies korte tijd waarnemend partijvoorzitter. Ze werd opgevolgd door Ruth Peetoom. Sinds april is Spies gedeputeerde in Zuid-Holland.

5 reacties op “Donner naar de Raad van State”

 1. Het is en blijft gewoon een stiekem , schijnheilig,en gereformeerd schaap in wolfskleren!!
  Gewoon uit de politiek stappen die gladjanus!!
  Dat zou een zegen zijn voor het Nederlandse volk en ook voor Curacao !!

 2. Wie gaat wet personenverkeer tekenen?

 3. @ Ferd:
  LOL

 4. Nou we zullen kijken of deze Piet Hein vandaag 17 uur nl tijd nog voor Curaçao een verrassing in het(petto) vat heeft zitten,hij zal wel met iets bijzonders aankomen en zijn opvolger de kastanjes uit het vuur laten halen.

 5. Blij dat deze slapjanus weggepromoveerd is. Hij liet zich volledig inpakken door Schotte en die enge Osepa, die ik er al lang van verdenk in congnito mee te lopen in de jaarlijkse gay parade.

  Donner heeft Nederland ten schande gemaakt door zijn oren te laten hangen naar stukje onontwikkelde rots, niet groter dan een buitenwijk van Almelo.

  Benieuwd hoe zijn opvolgster Spies het gaat doen, maar ik heb er weinig vertrouwen in.