• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Minister Nasser El Hakim en vertegenwoordigers van Damen Shipyards hebben vergaderd om te kijken wat de huidige status is van de onderhandelingen bij de Dok Maatschappij. “Door het Turn Around Team hebben wij een beter beeld van de industrie”, aldus  Hakim.

Bij de vergadering die plaatsvond in New Orleans, waren Hakim en Regional Sales Director van Damen Shipyards, Sander van Oord, aanwezig. Volgens de minister moet een mogelijke samenwerking met internationale contractanten gunstig zijn voor Curaçao, om de toekomst en ontwikkeling van Dok en zijn werknemers, te versterken.

Turn Around Team
Ook sprak de minister over stappen die moeten worden genomen om te analyseren welke mechanismen optimaal zijn voor de ontwikkeling van Dok. Het Turn Around Team, dat was ingesteld door de minister, bestaat uit deskundigen op het terrein van Project Development, Financiën en Techniek. Vanaf oktober verkent het team de opties die gunstig zijn voor Dok en zijn medewerkers.

Beleidsplan
Op 15 december wordt een beleidsplan ingeleverd bij de minister. Tijdens het analyseproces heeft het Turn Around Team de volledige steun gehad van de werknemers van Dok, het management en de werknemersvakbond PWFC. “Het verwezenlijken van een World Class Company is een doel dat wij samen zullen bereiken”, zei de minister hierover. Eind januari 2012 zullen vertegenwoordigers van Damen op Curaçao zijn en verder praten met Hakim over een mogelijke samenwerking.

1 reactie op “Status onderhandelingen Dok”

  1. ElHakim is dus naar Canossa gegaan en heeft Damen Shipyard in een koperspositie gebracht met zijn weigering, in eerste instantie, om met Damen in zee te gaan. Anders had deze hele exercitie een jaar geleden al afgerond kunnen zijn. Zijn aversie tegen alles wat Nederlands was, was bij voorbaat genoeg om de toen op tafel liggende deal van tafel te vegen. Nu zit hij “at the mercy” van Damen in New Orleans, ja meneer en nee meneer te knikken. De Arabier en de Chinees van het Westen.