• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het ministerie van Economische Ontwikkeling heeft vorige week het project Snowball gelanceerd. Een plan die alle projecten van de ministeries omvat en moet bijdragen aan de groei van onze economie. De overheid gaat het plan bewaken om te garanderen dat deze ook uitgevoerd zal worden.

De regering is van mening dat onze economie, net als het sneeuwbaleffect, zal groeien als de lopende projecten een vermenigvuldigend effect hebben. Daarnaast zijn zij ervan overtuigd dat wanneer het project van start gaat, dit meer economische ontwikkeling zal veroorzaken in het kader van de bestaande macro-economie.

Strijd
Minister Nasser el Hakim (Economische Ontwikkeling) heeft een filosofie: ‘from red tape to red carpet’ en is van mening dat het noodzakelijk is om de bureaucratie die investeerders in de weg staat te elimineren. “Er zijn mensen die strijden tegen de regering zoals Don Quijote tegen de molen streed. Terwij wij strijden om resultaten te behalen en nieuwe projecten op tafel leggen. In Snowball komen alle ministeries bijeen voor een sterke, stabiele en gediversificeerde economie van Curaçao”, aldus El Hakim.

Monitoren
Tijdens een werkvergadering zijn alle projecten gepresenteerd en is aangegeven welke projecten inmiddels al lopen en welke acties nodig zijn om de projecten die stagneren los te trekken zodat deze zo snel mogelijk van start kunnen gaan. De vergadering werd afgesloten met de beslissing dat nu alle projecten zijn geïnventariseerd, ze in een digitaal programma zullen worden gestopt waardoor de regering de voortgang kan monitoren.

8 reacties op “Garantie ‘Snowball gaat rollen’”

 1. Een sneeuwbal in Curacao. Iedereen weet wat ermee gebeurd als hij niet in de diepvries ligt.
  Een plus een is twee en geen drie of vier geachte ministers. Maar goed, het zijn weer fotomomentjes voor de krant.

 2. En weer hebben deze twee sneeuwballen de moet om met ouwe koeien verhalen ,het volk in de zeik te nemen,je word nu belazerd met vrachtwagens stuifsneeuw in de ogen en dat is nog erger als strooizand !

 3. @Joane, ben toch wel blij verrast te lezen dat je ElHakim met een windmolen vergelijkt !

 4. Smeltend rolt Schotte’s snowbal de helling af (ja er moet een helling zijn anders kan de snowbal niet naar beneden rollen en het kan volgens de zwaartekracht alleen maar berg afwaarts) beneden komend is er alleen nog een plasje water, ook een natuurkundig vastgesteld feit.

 5. Goed werk Hakim! Investeerders en ondernemers zijn oprecht enthousiast over de red carpet. En wat een waardeloze reacties van de Don Quijote’s hier op deze pagina!

 6. ElHakim was waarschijnlijk (al heb ik daar zelfs mijn twijfels over) aardig in het verkopen van van die kant en klaar brilletjes in de souk in Lebanon maar als er iets meer IQ bij nodig is gaat hij toch echt af als een gieter.

 7. Het enige wat rolt is een balletje stront, dat doelloos rondtolt omdat de strontkevertjes het te druk hebben met het vechten om wie de eerstvolgende snoeprit maken kan…
  Garantie op een balletje stront, daar wachtte het volk net op…

 8. Ik ben benieuwd, want tot nu toe heeft minister El Hakim alleen maar bokken geschoten en ontbrak het hem aan realiteitszin. Crisis?