• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Tanja Nijmeijer, het Nederlandse FARC-lid, is in leven. NOS heeft namelijk een interview met Nijmeijer in handen dat half november in de Colombiaanse jungle is opgenomen. Ze zegt in het interview onder andere dat ze achter de terreurbeweging blijft staan.

Nijmeijer liet wereldwijd stof opwaaien toen delen van haar dagboek werden gepubliceerd in verschillende kranten. In haar dagboek liet ze zich erg  kritisch uit over de FARC.  De terroristische organisatie FARC vocht aanvankelijk voor een socialistische staat, maar houdt zich inmiddels meer bezig met drugshandel en gijzelingen. Het interview is vanavond te zien tijdens het NOS-Journaal van 20.00 uur op Nederland 1 en in Nieuwsuur om 22.00 uur op Nederland 2.

Gijzelingen
De Colombiaanse beweging FARC (Revolutionaire Strijdkrachten van Colombia) heeft gisteren gemeld dat ze doorgaat gevangenen vrij te laten. De FARC reageerden via internet op een internationale oproep van vrouwen die actie voeren voor de ontvoerde slachtoffers van de FARC. Duizenden Colombianen hebben gisteren in onder meer Bogota, Cali en Medellín betoogd tegen de FARC. Zaterdag werden nog vier Colombianen die de guerrillabeweging had ontvoerd geëxecuteerd. Dat gebeurde tijdens een bevrijdingsactie van het leger.

Alfonso Cano
In november doodde het Colombiaanse leger bij een actie, FARC-leider en ideoloog Alfonso Cano. Volgens de Colombiaanse regering werd de terreurbeweging daarmee een slag toegebracht.De beweging stamt uit de jaren ’60 en terroriseert nog steeds delen van het land. FARC heeft nog ongeveer twintig militairen in gijzeling, sommigen van hen al meer dan tien jaar. De Verenigde Staten heeft Nijmeijer vorig jaar samen met zeventien andere FARC-leden aangeklaagd voor haar rol bij het doden en ontvoeren van Amerikanen en een Colombiaan.

4 reacties op “Interview met Tanja Nijmeijer”

 1. Schandalig dat deze griet een podium krijgt. Ze is een moordenares en dient als ‘persona non grata’ te worden beschouwd in NL of waar dan ook. Ik denk dat haar ouders heel wat fouten hebben gemaakt in hun hun linkse opvoeding. Dat zielige gedoe van hen op de NL TV mag ook ophouden. Zonde van belastinggeld.

 2. @Jan

  Niets wijst er op dat deze dame zit te piepen in de jungle. Ze heeft er inderdaad zelf voor gekozen en ik begrijp dan ook niet waarom alle media er zo veel aandacht aan besteden. De media doen het voorkomen alsof ze gekidnapt is.

  Laat haar lekker daar scouting spelen in de jungle met haar vrienden. En besteed alsjeblieft geen aandacht aan deze dame. De FARC gebruikt de Nederlandse media om hun propaganda te verspreiden door af en toe wat over Tanja los te laten.

 3. Dat er een hele mooie grote bom op mag vallen… Wat een naief dom kind.

 4. Mijn enige reactie is : Blijf maar lekker zitten waar je zit ,we kunnen je namelijk missen als kiespijn.!!
  Ze heeft hier vrijwillig voor gekozen,dus moet ze ook niet piepen!!
  Buiten dat ze hoogstwaarschijnlijk als onderleggertje wordt gebruikt door haar medestrijders in criminaliteit,weet ze al lang haar onvermijdelijke eindpunt en dat is een prachtig groen ,, jungle-graf ,,