• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Spraakmakend nieuws, een knallend evenement of sportief hoogstandje, soms wil je als lezer zelf in de pen klimmen. Bij Versgeperst.com zijn ingezonden brieven welkom. Vandaag deelt Destry Isabella zijn mening over de viering van het 70-jarig bestaan van PSC/KAP.

Met verbazing heb ik uit de pers vernomen dat de festiviteiten van afgelopen vrijdag op Kolegio Alejandro Paula in verband werden gebracht met de overhandiging van de biografie van Alejandro Paula op school. Met alle respect voor Alejandro Paula, moet ik zeggen dat dat nooit de bedoeling was. Op 17 september bestond de school 70 jaar maar door alles wat er speelde rond de naamswijziging van de school was er toen geen aandacht voor.

Ik, die docent ben van de school, heb het initiatief genomen om een kleine commissie op te richten met als doel om te werken aan een betere transitie rond de naamswijziging van de school. De viering van afgelopen vrijdag was speciaal voor de leerlingen en werknemers om het 70-jarig bestaan te herdenken. In het kader hiervan zijn wij benaderd door het departement van Onderwijs met het verzoek of zij van de gelegenheid gebruik mochten maken van de gelegenheid om 200 boeken te overhandigen aan de school die het Prins Bernardfonds heeft laten drukken van de biografie van Alejandro Paula.

Wij hebben hiermee ingestemd omdat wij dachten dat het paste in de doelstelling van de commissie. Wij hebben de pers uitgenodigd om te komen kijken hoe onze kinderen het 70-jarig bestaan van onze school vierden omdat de regering vertegenwoordigd door Minister Lionel Jansen op geen enkel moment belangstelling hiervoor heeft getoond. Waar hij wel belangstelling voor had was om acte de presence te geven om de boeken uit te reiken. Hij heeft geen moment belangstelling voor de viering van het 70-jarig bestaan getoond. En helaas was dat ook voor de pers het geval.

Wij zouden het zeer waarderen als minister Jansen ook aandacht toont aan alle inspanningen die worden gedaan om alle leerlingen en medewerkers een stuk taart en iets te drinken te bieden, en ook aan alle festiviteiten die plaatsvonden. Onze doelstelling was om aan te tonen dat er positieve dingen gebeuren op onze school en ook dat de gelegenheid biedt aan leerlingen om hun talenten te ontplooien zowel in zang, dans en ook organisatie. Zeker ook dat onze school een school is die aan al haar leerlingen gelegenheid biedt om zowel hun intelectuele als hun artistieke talenten tot ontwikkeling te brengen.

Luister heer minister want onze school staat al 70 jaar lang bekend als een die altijd opkomt voor haar belangen. Alle zaken rond de naam van de school zijn gegaan zoals ze zijn gegaan maar wij laten niets meer zo voorbij gaan. Zoals bij deze gelegenheid de aandacht uit zou moeten gaan naar de viering van het 70-jarig bestaan van onze school. Als de minister van onderwijs het boek wilde uitreiken dan had hij het moeten doen zoals zij hebben gedaan met de onthulling van de nieuwe naam van de school. Waarbij onze school werd binnengevallen, alles georganiseerd en respect te geven aan degenen die de nieuwe naam van de school zouden moeten dragen, de leerlingen en medewerkers van de school.

Destry Isabella, oprichter van de commissie voor een betere overgang van de nieuwe naam van onze school.

2 reacties op “Ingezonden: 70-jarige bestaan PCS/KAP”

  1. PSC – Peter Stuyvesant College – gefeliciteerd met jullie 69 + 1 jaar bestaan

  2. Je zult niet de eerste persoon zijn die teleurgesteld is in deze regering. Je had ook oud-leerling Gerrit Schotte uitmoeten nodigen. Die was graag gekomen in zijn nieuwe Ferrari. Hij had dan aan de leerlingen kunnen laten zien dat je het als drop-out van het PSC ver kan schoppen. Misschien had hij zelfs een paar leuke anekdotes kunnen vertellen. Hoe hij betrapt was met spieken tijdens het examen, en de keer dat hij een auto verlote die niet in zijn bezit was en wie weet wat nog meer. De kerfjes in zijn stok gaan van onder tot boven en helemaal rond.