• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Spraakmakend nieuws, een knallend evenement of sportief hoogstandje, soms wil je als lezer zelf in de pen klimmen. Bij Versgeperst.com zijn ingezonden brieven welkom. Vandaag deelt Arthur Donker zijn herinneringen aan de recent overleden Willy Neef met ons.

Het was zo’n raar gevoel toen ik zaterdag de krant opendeed en op de voorpagina las dat Willy Neef overleden was. Ik was totaal van slag, want het was onverwachts omdat hij kerngezond was en ik hem pasgeleden nog gesproken had en we gelachen hebben om de stomste dingen.

Opeens komen allerlei herinneringen naar boven, de man die verantwoordelijk was voor de influx toeristen vanuit Nederland, een markt waar niemand in geloofde, omdat iedereen bang was dat met de komst van Van de Valk toen, de deuren opengegooid zouden worden voor de, zoals ze dat toen noemden ‘rugzaktoeristen’ die kwamen voor de bekende appelmoes met een kers van Van der Valk.

En vandaag aan de dag hebben we hele bungalowparken vol Nederlandse toeristen en hebben we kroegen, baaien en uitgaansgelegenheden waar iedereen een goede boterham aan verdient dankzij die ‘rugzaktoeristen’ waar iedereen zo bang voor was. Opeens zie je overal borden met namen van appartementen die je niet eens uit kan spreken die logies aanbieden aan de Nederlanders.

Sobel Air, KLM, Van de Valk groepen, Story en Privé die toen verkondigden dat Curaçao zo populair was dat zelfs Willem Alexander een huis aan het Spaanse Water zou hebben en iedere Nederlander dat wel wilde zien,  het was een af en aan van Nederlanders en toen gingen iedereen’s ogen open want ze zagen handel in die ‘Rugzaktoeristen’ terwijl niemand er in geloofde, maar Willy wel.

De man die niet weg te denken was bij de Utrechtse Vakantiebeurs met een berg aan folders en informatie over ‘zijn’ Curaçao. De man zich altijd als een gentleman wist te gedragen, keurig in pak en iedereen met respect behandelde met een zee aan contacten in de Europese reiswereld.

Als Willy een Roadtrip organiseerde was alles tot in de puntjes geregeld en was er discipline en orde en waren er geen paniek toestanden. Zijn materiaal was altijd van de hoogste kwaliteit en was altijd heel creatief in elkaar gezet.

Schijnbaar als je te goed bent in je werk of te populair wordt en mensen alleen maar met jou willen dealen omdat je oprecht bent en recht door zee gaat, word je dat niet in dank afgenomen en word je opzij gezet ondanks dat het ten koste gaat van het hele eiland.

Naast Jeanine was Willy’s grote liefde zijn kinderen en Curaçao, want op het laatst ging hij rondrijden en maakte de mooiste foto’s van plekken op Curaçao waar wij het bestaan niet eens van afweten.

Ik heb heel veel van Willy geleerd, we hebben ontzettend gelachen, heel vaak tot laat zitten discussiëren en ik kan niets anders zeggen dan dat de man een hart van goud had en dat ik het een eer vind om hem als vriend te mogen beschouwen.

Ik hoop dat zijn laatste reis niet Business Class zal zijn maar First Class want hij heeft het verdiend.

Bedankt voor alles Willy
Arthur Donker

9 reacties op “Ingezonden: Willy Neef”

 1. Ferd Jansen, ik weet niet wie je ben of denkt te zijn maar je goedkope insinuaties zijn smerig. Dat ze maar mogen dansen op je graf “oh nee, nu doe ik hetzelfde en verlaag ik mezelf tot jou radiobestuurbare niv. dat nooit” . Ik wens jou en je verdere familieleden het allerbeste toe.

 2. Wil had een visie en heeft het eiland groot gemaakt zoals iemand eerder vermelde: Ere wie ere toekomt, heel het eiland heeft profijt van het toerisme wat Wil naar Curaçao heeft gebracht, tevens was hij erg begaan met het mileu/wanbeleid op het eiland.. Ik heb alles kunnen meemaken van mijn 17e tot mijn 43 ste..

 3. En zoals verwacht….

  Het is stil….

 4. 3 positieve berichten en 1 standaard soort bericht van Ferd die lekker anoniem is.
  Ferd, als je over overledene praat doe dat dan 1) met je eigen naam en 2) als ja A zegt, zeg dan ook B, dus kom met echte feiten ipv jouw betweterige respectloze reacties, maar direct met je eigen naam.

  Waarom heb ik al het gevoel dat je geen gehoor zal geven?

 5. Ik zie niet in waarom kritiek op iemand die overleden is niet is toegestaan. Als Schotte vandaag zou overlijden kunnen we toch ook niet tot zijn begrafenis gaan zeggen dat hij integer was?
  Ik wil alleen maar aangeven dat de bijnaam van Willy regel-neef was. Wat hij regelde laat ik aan uw fantasie over.

 6. ROYAL CLASS

 7. Ook ik schrok van het overlijden van Willie Neef. Ik had de eer een paar jaar met hem te mogen samenwerken in Rotterdam. Ik ben het dan ook met Donker eens dat dit een groot verlies is voor de reiswereld en voor iedereen om hem heen.
  @ Ferd Jansen: Willy Neef is nog niet eens begraven, uw reactie is bijzonder smakeloos.

 8. Ben ervan overtuigd dat dit een groot verlies is voor Curacao. In Nederland heb ik vele jaren met meneer Neef nauw samengewerkt. Ik heb nooit iets gemerkt van grote uitgaven. Wel dat hij dagelijks aan het werk was, ook de avonden en de weekenden. Ik denk dat velen hier een voorbeeld aan kunnen nemen!

 9. Respect where respect is due, maar het is algemeen bekend dat er binnen het CTB nogal wat twijfel was of hoe mijnheer Neef zijn vrij exorbitante uitgaven kon betalen uit een CTB salaris, tenzij dat natuurlijk ver boven de Balkenende norm lag.