• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – “De rechten van de mens staan met de uitstoot van de Isla onder druk”, vindt Stichting Schoon Milieu Curaçao. Nu lijkt ook in Nederland het balletje te rollen. Uit een vergadering van de Eerste Kamer over het College voor mensenrechten blijkt dat Curaçao in deze discussie prominent op de kaart staat.

“Uit een enquête van de GGD op Curaçao is gebleken dat mensen onder de rook wel graag willen verhuizen”, vertelt SMOC op haar website. “Maar er is meer: een mens heeft recht op schone lucht. Neem als voorbeeld Art. 24 van Het Verdrag Inzake de Rechten van het Kind. Op Dushi Korsow laten wij kinderen gewoon examen doen in de verontreinigde lucht veroorzaakt door de Isla. De Koninkrijksregering, management van de Isla en de regering van Curaçao laten dit gewoon gebeuren. Of nemen we het niet zo nauw met mensenrechten in het Koninkrijk der Nederlanden?”, aldus SMOC.

Mensenrechteninstituut
Nadat veel landen al een mensenrechteninstituut hebben, volgt nu ook Nederland. Volgens SMOC blijkt dat het instituut geldt voor het gehele koninkrijk en Curaçao prominent op de kaart staat in de discussie. “Ik spreek niet zomaar over een Koninkrijk, want uit de maidenspeech van Professor Schrijver (PvdA) in de Eerste Kamer over het wetsvoorstel ‘Oprichting van het College voor de rechten van de mens’, blijkt dat Curaçao in deze discussie prominent op de kaart staat.” Volgens SMOC is dit geen toeval en is de Eerste Kamer zich zeker bewust van het schenden van mensenrechten op Curaçao.

3 reacties op “Mensenrechten Curaçao ter discussie”

  1. Wat een slap gepraat! Shell mocht wel de mensenrechten schenden en nu komt het pas weer op de agenda! laat Nederland zich lekker bekommeren om de euro!

  2. Het kan NL echt niets schelen dat hier kindertjes onder de rook zitten, of welke misstanden dan ook. Echter… als het braafste landje van deze wereld internationaal aangekeken wordt op misstanden, zijn ze er als de kippen bij het recht te trekken. Kijk paar jaar geleden naar de gevangenis. Zodra men internationaal werd aangesproken op de embarmelijke staat kwamen er tonnen subsidie vanuit NL om het ietwat leefbaarder te maken. Hopelijk gaat NL ook iets doen aan de rafinaderij, want van kabinet Schotte hoef je niets te verwachten (net als alle voorgaande regeringen)… druk ($$$) Venezuela is te groot. Goede zet van SMOC

  3. Nu nog werk van maken!! Schandalig dat nog in 2011. Als Schotte en consorte echt een positieve stempel willen zetten en een positieve legacy willen achterlaten dan is dit een goede uitdaging! Laat nu zien waar je van gemaakt ben!