• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De kans bestaat dat de zes sterkste eurolanden, waaronder Nederland, de hoogst denkbare kredietstatus (AAA) bij kredietbeoordelaar Standard & Poor’s (S&P) verliezen. Curaçao tekende in augustus het traject tot een financiële kwalificatie bij de kredietbeoordelaar.

S&P houdt de kredietstatus van vrijwel alle eurolanden tegen het licht, zo bevestigde de financiële dienstverlener gisteren. Behalve Nederland hebben nog 14 eurolanden te horen gekregen dat hun kredietstatus onder de loep wordt gelegd en mogelijk neerwaarts wordt herzien. S&P noemt de toegenomen systeemrisico’s van de afgelopen weken als voornaamste reden waarpm de landen hun status zouden verliezen.

Griekenland en Cyprus
De rating van Griekenland is niet in het geding omdat die al op een zeer laag niveau staat. Die van Cyprus stond al op de helling. Een lagere kredietstatus leidt er in de regel toe dat een land meer rente moet betalen op staatsleningen.

Oneerlijk
Voorzitter van de groep van ministers van Financiën van de eurolanden Jean-Claude Juncker noemde de beslissing van S&P om de kredietstatus van vrijwel alle eurolanden tegen het licht te houden ‘oneerlijk en een wilde overdrijving’. ”Het zou beter zijn om de kredietratings niet zo ernstig te nemen”, aldus Juncker. Hij sprak van ”verbazing na alle inspanningen van de afgelopen dagen”.

Crisis
Minister van Financiën Jan Kees de Jager wilde niet inhoudelijk ingaan op het besluit van S&P. Wel zei hij dat het nieuws duidelijk maakt dat de schuldencrisis alle eurolanden kan raken. ”Het is niet voor niets dat Nederland concrete voorstellen heeft gedaan die bij moeten dragen aan een oplossing van deze crisis. Daar werken we nu hard aan.”

 

© ANP, alle rechten voorbehouden

4 reacties op “‘AAA-status Nederland in gevaar’”

 1. Tja dat krijg je als je miljarden naar Curacao stuurt waar de corrupte Schotte en zijn bilmaatjes er wel raad mee weten, om vervolgens keihard op Nederland te blijven afgeven.

  En het volk blijft vrolijk op hen stemmen, in ruil voor een shirtje, petje of een paar vierkante meter asfalt voor de deur.

 2. Ach ja, als we er eentje kwijt raken, dan hebben we er altijd nog 2.
  En Curacao……, hoeveel hebben die er eigenlijk ?????
  Waarschijnlijk de ZZZ-status (Zon,Zee & Zonde )
  En zonder Nederland, geen enkele rooie Florin te makken!!!

 3. En nu nog het AAA status van t’ sHollandsche Koningkrijk.

 4. Met te beginnen de geld kraan naar Curaçao dicht te draaien.Deze onbeschofte niets nutten Rerering Schotte/Wiels sS en op 14 december de wacht aan zeggen,lekker zelf doen punt uit Shotte en Wiels hun moeder speelt met de fluit.en toen was het verhaaltje uit.