• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De oprichter van het Nederlandse Space Expedition Curaçao (SXC), Ben Droste, heeft met premier Gerrit Schotte een akkoord gesloten om eind 2013 vanaf Hato rondvluchten in de ruimte te lanceren. Ook is het de bedoeling dat er een ‘Spacesport met experience park’ op Hato komt.

De ministerraad van Curaçao stemde ook in met het realiseren van ruimtewetgeving voor benodigde vergunningen, volgens secretaris-generaal Stella van Rijn. Er zal ook een ‘Spacesport met experience park’ op het vliegveld wordt aangelegd. Volgens Droste is daar een investering van vijftig miljoen dollar voor nodig. Het moet honderdduizend toeristen naar Curaçao trekken. Niet alleen uit Europa, maar nu vooral uit Noord- en Zuid-Amerika.

Ruimtetoestel
Volgens Telegraaf zal Droste een tweepersoons ruimtetoestel gebruiken, waarmee driemaal per dag een vlucht kan worden gemaakt. De Lynx, ontworpen voor vijfduizend vluchten, kan de ruimte in vanaf de startbaan op Curaçao, en kan daar op eigen kracht ook weer landen. De toerist, die naast de piloot in de cockpit zal zitten, betaalt 95.000 dollar voor een vlucht van een uurtje. De reiziger moet wel in goede gezondheid verkeren.

Ambassadeurs
Droste verkondigt dat ze uiteindelijk rekenen op zo een duizend ruimtepassagiers per jaar. Tot nu toe heeft SXC al veertig reizen verkocht. SXC heeft volgens hem al een aantal ambassadeurs gevonden, onder wie Martin Schröder, Doutzen Kroes, Armin van Buuren en Erika Terpstra, die ook de ruimte in zullen gaan.

12 reacties op “Ruimtereizen vanaf Hato een feit”

 1. Een enkele reis PLUTO( verste maan of planeet) voor de hele kabinet Schotte, dat zou leuk zijn.

 2. LIFT off:
  Spaceman nr 1 ………………… ventje H. Wiels!
  Geluk bij een ongeluk en dus daarna noooooooit meer gezien want er was effe geen radiocontact mogelijk. NOS MES POR ???
  Spaceman nr 2 ………………….. fatje Asjes!
  Bij terugkeer op de landingsbaan in een paar gaatjes beland door slecht onderhoud van landingsbaan. NOS MES POR ???
  Spaceman nr 3 ………………….. kartelbaasje Monk!
  Bij terugkomst hopi wit poeder op de landingsbaan en Monkey dacht dat het coke was en snoof zich vol maar bleek een lading catcrackerpoerder van de ISLA te zijn. NOS MES POR ???
  Kleutertje Schotte heeft toen project verder maar afgeblazen hij had immers zijn smeergeld al in zijn zak. NOS MES POR ???

 3. Ik betaal de ruimtereis van Schotte (inclusief Stella van Rijn en huisfotograaf), Jamaloodin, Wiels, (j)Asjes en Constantia.

  Met in de kleine lettertjes als enige voorwaarde dat het een enkele reis is.

 4. Voor Usd 95.000 mag je even uit de dampkring en terug. Dit gaat honderdduizenden toeristen trekken? Volgens mij staan er twee nullen teveel in het laatste getal.

 5. 95 duizend dollar…..hmmm en dan alleen met de piloot. Is het bedrag inclusief een “crash cursus voor de reiziger, voor als de piloot plotseling iets ovekomt??? Hij is tenslotte ook een mens van vlees en bloed…wie o wie brengt het toestel veilig terug. Voor 95 duizend dollar kan je wel een heel luxe begrafenis hier op aarde regelen.

 6. de hele gedoe rond de vliegtuig is met een wetlease dus denk dat FAA en NSA meer te zeggen zou hebben

 7. Petje af Schotte,maar ik zou eerst ff die 80/20% wet van tafel halen,er zijn straks geen mensen genoeg om al die grote projecten voor 2013 SXC /2015 HN uit de grond te stampem.Hoe ga je dat doen Jasjes?

 8. Een akkoord betekent nog niet dat het ook definitief door gaat . het zand bedrijf doet weer goede zaken.

 9. @Ergernis,

  Moet NASA echt toestemming geven? Dus zelfs de Russen moeten toestemming vragen aan NASA?
  Just a question…

 10. Simpel: De NASA meot toestemming geven hiervoor en ook controle uitoefenen. Zeker als wij satellieten willen lanceren, dan staat ook de NSA op de stoep. Er moet Koninkrijkswetegving hiervoor komen en verdragen worden gesloten met de VS. Deze mensen geloven in fantasieen.

 11. @ Ergernis
  De VS? Wie zijn dat? Er staat duidelijk dat het een Nederlands bedrijf is dus hoezo “is de VS bereid om hier ruimte reizen mogelijk te maken”?

 12. Sweet dreams! We dreigen onze categroie 1 status te verliezen en dan is de VS bereid om hier ruimte reizen mogelijk te maken??? Van Rijn, Schotte cs. zien ze vliegen.