• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het Latijns-Amerikaanse parlement Parlatino heeft door middel van een resolutie een ‘aanklacht’ ingediend tegen Nederland. Zij vinden dat het land zich slecht opstelt tegenover Curaçao. Versgeperst.com ging de straat op met de vraag: moet Nederland de aanklacht serieus nemen?

Rob (46) denkt dat Nederland er niet van wakker ligt. “Parlatino is een clubje van een aantal parlementen uit Zuid-Amerika. Het is geen erkende organisatie. Ik denk dat Nederland wel wat betere dingen te doen heeft!”

Te druk
Ook Mike (51) denkt dat Nederland er geen aandacht aan zal besteden. “Parlatino kan niet opboksen tegen een sterk land met veel bondgenoten als Nederland. Wat willen ze gaan doen dan? De landen in Parlatino hebben het veel te druk met hun eigen binnenlandse zaken.”

Koninkrijksconferentie
De 37-jarige Sarah verwacht dat de resolutie wordt meegenomen naar de Koninkrijksconferentie. “De premier is van plan om op de conferentie te onderhandelen over een uitbreiding van de autonomie van Curaçao. De steun van Parlatino maakt het verzoek van de premier zwaarder. Nederland moet de aanklacht dan zeker serieus nemen.”

Schoppen
“Heeft het Zuid-Amerikaanse clubje ook rekening gehouden met al het geld dat Nederland in Curaçao heeft gestopt?”, zegt een verontwaardigde Marcel (41). “Weten ze van de schuldsanering, dat niet om een paar stuivers ging? Het enige wat deze Latijns-Amerikaanse landen willen, is tegen de schenen van Amerika en Europa schoppen.”

Verandering
Byron (33) vindt het een goede ontwikkeling dat landen in Zuid-Amerika en het Caribisch Gebied samenwerken. “Natuurlijk moet Nederland de aanklacht serieus nemen, je kan niet het ene land minder serieus nemen dan een ander land. Ik vind deze aanklacht wel te hoog gegrepen. Ik denk niet dat er veel gaat veranderen.”

Sluw
Juni (54) vindt dat Statenvoorzitter Ivar Asjes een sluw spelletje speelt. “Ik verwacht niet dat de landen aangesloten bij de Parlatino het nieuws over Nederland en Curaçao op de voet volgen. Meneer Asjes kan ze wel van alles voorhouden, en ze happen toe. Nederland moet er geen aandacht aan besteden.”

26 reacties op “‘Nederland ligt niet wakker van Parlatino’”

 1. @Paramira, Nee, Suriname wilde onafhankelijk zijn en die hebben we ze gegeven. Niemand is weggeschopt.. Maarja de helft van de Surinamers emigreerde wel naar Nederland omdat ze weinig vertrouwen hadden in onafhankelijkheid. Hetzelfde wat met Curacao gaat gebeuren na onafhankelijkheid,, en vergeet niet dat jouw regering maar blijft vragen om geld van Nederland! Als het aan Nederland ligt zijn jullie liever vandaag dan morgen onafhankelijk!

 2. Op 14 december zullen we zien wat er gaat gebeuren, waarschijnlijk grote woorden hier op Curacao en in Nederland een heel ander verhaal.trouwens nooit meer wat gehoord van die bommelding bij het WTC of staat dat ook in een screening rapport wie dat heeft gedaan.

  Laten we burgelijk ongehoorzaamheid plegen en de rijksregering allemaal mailen van wat we denken wat er gebeurt in ons Koninkrijk
  Yu it is time, laten we met zijn allen weten dat we het zat zijn de verdenkingen, zwartmakerij en het beschadigen van mensen die zich inzetten voor ons Land.

  Onafhankelijkheid, een eigen land zonder banden, een eigen paspoort, eigen regels, eigen wetten. Het is tijd voor een wenteling, laten we ongeacht kleur , politieke overtuiging geloof met zijn allen zien dat we deze koers niet kan.

  Forti plein OCCUPY is een duidelijk signaal laten we op 14 december daar een stil protest afgeven.

 3. @ Para Mira. Ja, praat ons eens bij over hoe het nu gaat in Suiriname en daar zit veel meer in de grond dan het zoute water op Curacao. Hoezo eerder? Eerder dan wat? Alles heeft zijn tijd. Curacao heeft nog een gelukje, dat er geen moordenaar president is, maar wat scheelt het. 30 mei kan je geen trots gevoel geven over wat een stel dronken leeghoofden hebben gedaan en dat heeft alleen schade gedaan aan de yu di Korsou, want de vertrokken Nederlanders zijn in welvaart blijven doorleven, waarvan sommige in een nog grotere welvaart dan op Curacao. Lafaard Brown, die daarop trots is, heeft zich hopeloos zelf in de voet geschoten met het op veilge afstand toeschreeuwen en opjutten van de zwarten, die er geen zier beter van zijn geworden. Je profetie kan onmogelijk anders zijn en daarvoor heeft Wiels je absoluut niet nodig, want die kan dat heel goed op zichzelf. De vraag is of hem door de yu di Korsou daarvoor de kans wordt gegeven en dat ziet er voorlopig niet goed uit voor hem.

 4. Kennen jullie Suriname nog? Daar werden jullie eerder uit geschopt of niet? Wacht maar af wat jullie toekomst zal zijn op Curaçao en ik hoop dat jullie je 30 mei 1969 nog herinneren.

 5. @ Para Mira. “Curacao is jullie ZAT”. Je bedoelt enkele machtswellustige zakkenvullers, die dat dan veel nadrukkelijker moeten bewijzen om geloofwaardig te zijn: ONAFHANKELIJKHEID EN GEEN CENT MEER AANPAKKEN.

 6. @paramira, Ik zou toch maar kijken op Curacao…. en de regering onderdrukt het volk en er wordt heel veel geroofd op Curacao.. kijk dus in de spiegel!

 7. @ randy, Jullie veranderen nooit nog steeds de onderdrukkers, rovers en incestplegers

 8. De conferentie van à.s.14 december is geen vrijblijvende borreltafel. Er wordt gewerkt met een agenda en die is al vastgesteld. De uitspraak van Parlatino kan Schostte wel meenemen, maar niet bespreken. Dat is jammer, want de sfeer in Den Haag is nu zo, dat Nederland wel van Curaçao af wil,maar niet kan. Dat gemiauw van Asjes is overigens afgestemd op deze wetenschap. Die willen dus echt niet onafhankelijk, maar wel zelf de macht en het geld van Nederland en Europa achter de hand. Met Donners in de startblokken voor de Raad van State, valt daar geen onheil van te verwachten. Dat Aruba zijn zaakjes beter voor elkaar heeft en het oog op de toekomst gericht houdt, vindt Wiels “landverraad”
  Hij Zwetst voor de bühne,omdat hij zelf niet in staat is een goede richting te bepalen voor de toekomst van Curaçao. Maar wel voor zijn eigen toekomst en die van zijn familie. En daar heeft hij niemand bij nodig.

 9. @paramira, eerst ga je dank je wel zeggen voor die miljarden die NL heeft betaald en daarna gaat de regering van Curacao zijn excuses aanbieden voor de tientallen jaren van corruptie en vriendjespolitiek dat alleen maar erger wordt.

 10. @ Randy. Dan had ik het toch goed, dat de laatste 2 regels meer dan voldoende waren, hoewel inhoudelijk toch nog onder de maat.

 11. @randy: man houdt op met jouw gebrabbeld.

  Nevermind e hulandes ku bo ta skirbi aki, pasobra e hulandes ku bo ta skirbi ta masha horibél mes.

 12. Het is goed dat Nederland uiteindelijk eens zijn verontschuldiging aan Indonesië gaat aanbieden voor de begaande moorden! Alle mannen uit een dorp uitmoorden omdat ze op zoek waren naar wat zij een opstandeling noemden. Rest hen zich bij de Curaçaose bevolking te verontschuldiging voor de slaven tijd en ook uit te keren wat zij hiervoor schuldig zijn en dan zal je zien dat ze nog heel veel moeten betalen. Curaçao is jullie ZAT begrijp dit voor eens en altijd!

 13. Hoop dat Nederland dit wel serieus neemt en dat de heer Donner eens een keer wakker wordt uit zijn winter slaap. Aanpakken die zooi hier…dat moet nederland doen.

 14. onafhankelijkheid….is dat wat Asjes en cornuiten wil? laten we zsm een referendum houden en als het volk dat ook wil direct uit het koningkrijk stappen! wat een stelletje K…… elke dag komen er 2 tot 3 toestellen vol toeristen uit nederland, hier hun geld uitgeven dan moet je vooral flink bijten in de hand die je voed! wij eten en drinken niet van zuid Amerika hoor ook zij hebben geen miljarden betaald! Natuurlijk maakt nederland hier zich niet druk om die zien inmiddels ook liever Curacao gaan dan komen. Wellicht moeten ze in Nederland eens een referendum houden! wel heel triest voor de mensen die het beste voor hebben met Curacao!

 15. @Sabrina, ik lees net in een boek dat Nederland de miljarden schuld heeft overgenomen die Curacao heeft veroorzaakt.. waarom moet Nederland zich schamen?? oh en ik zie dat Nederland allemaal projecten financieert op Curacao omdat jullie geen rode cent hebben.. dus ga je zelf schamen!

 16. @ dhr:Zorro,heel simpel als je de twee laaste regel leest dan kreeg je de aantwoord.van het wheel en deal van Nederland.

 17. Ik vind dat Nederland for once and for all moet zeggen: “Curacao, neem je autonomie and shove it in a very deep dark place”. Als de Curacaose volk zich zo gediscrimineerd, gekleineerd en onheus benaderd voelt, kies nou voor de onafhankelijkheid! WIE houdt jullie nou tegen? Ophouden met dat Calimero gedrag. Ik ben het spuugzat.

 18. @ Randy. Heel veel woorden, maar wat probeer je nu eigenlijk te zeggen of duidelijk te maken, als je het zelf nog kan volgen? Dat Nederland ook maar iets in handen heeft om onafhankelijkheid van Curacao tegen te houden? Dat is niet juist.

 19. Hallo,voor jullie begin met zeiken doe jullie huiswek eerst.parlatino is geen groep vrindjes.dit is en orginisatie die op het zelf niveu Europse unie maar in zuidamerika.deze orginisatie is en zijtak van United Nations.dit is en serius zak.de grootste lid van parlitino Brazil gat Eurozone samen met China en India geld in fonds zetten.als jullie de site van UN zie jullie hoe belangrijk deze orginisatie is.Nedrland is heel klein land vergelijk mer Brazilie Argentinie,Venezuela en Colombia.allemaal als land en ook financiel.en weet jullie waarom nederland wil Curacao blijf koloniseren om zaken met deze landen te doen.wat geen land binnen Eurozone mag direct zaken doen met zuidamerika.dit is de geheim van nederland.via Curacao met zijn beste haven op en goeie locatie.alles gat via deze kolonie.deze eiland is meer belangrijk voor nederland dat jullie denk.en iedereen de nederlander filosofie kent weet dat ze nooit iets voor niets doen.is altijd idee er achter.

 20. Ga maar gauw naar de bibliotheek, en ga boeken halen over de schiedenis tussen Nederland en Curacao, zo kunnen jullie achter de waarheid komen.
  Diep en diep triest. Nedeland moet zich schamen.

 21. WIE, zei je!!!!!….ohhhh Zuid Amerika.!!!
  Is dat niet het werelddeel waar de meest corrupte landen van de wereld met elkaar de rest van de wereld de zogenaamde democratische normen en waarden willen bijbrengen.
  Toch wel aardig van dit meest criminele wereldeel ,,,maakt ook best wel indruk ….toch!!!
  Of kraam ik nu volledige ,,ONZIN,, uit.??

 22. Waar een klein (ei)land groot in kan zijn… Frustraties en waanbeelden hebben dat Curacao en land is… Om je kapot te lachen…

 23. Hahaha, wat een rariteitencabinet, dat Parlemento Latino. En Asjes cum suis geloven er ook nog in, maakt het nog komischer.
  Asjes tegen Nederland doet me denken aan een muis tegen een olifant, waarbij de muis tegen andere muizen zegt ‘houd me vast, want ik ken mijn eigen kracht niet’.

 24. Kijk er niet raar van op als Nederland eerdaags Curaçao los laat, en het hele papieren zooitje aan de VN overhandigen,op naar een referendum,weten we in iedergeval waar wij als volk aan toe zijn.

 25. @ Sarah. Nederland moet de aanklacht serieus nemen? Have a heart, Nederland heeft wel wat beters te doen. Ze kunnen toch geen aandacht aan een stelletje idioten besteden, want dan blijft er net zoals bij onze regering door snoepreisjes geen tijd over om te regeren en daarvoor zijn ze nu juist “ingehuurd”.

 26. laat me niet lachen! De landen die deel uitmaken van Parlatino zouden graag tot Nederland wilen behoren als ze daardoor de levensstandaard zouden hebben van Curacao. Ik weet het goed gemaakt. pak onze hele regereing op en laart ze mar een van die landen uitkiezen om te wonen dan zijn wij vanhet gepeupel af.