• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Nu het Nederlandse kabinet is gevallen, vragen de mensen op Curaçao zich af wat de gevolgen zijn voor de ontmanteling van de Nederlandse Antillen. Zal deze vertraging oplopen, of zal het traject helemaal van de baan geschoven worden? Versgeperst.com gaat op zoek naar de verschillende meningen.

Volgens activist Yves Cooper zal het traject niet doorgaan. “Op dit moment heeft Nederland geen tijd om zich met ons bezig te houden. Zij hebben vanaf gisteren hun eigen problemen die opgelost moeten worden. Ik denk dat ze uiteindelijk het proces gaan opschorten”, vertelt Cooper.

Koningin Beatrix
Chaco Castro, hoofdredacteur van Radio Direct, vertelt: “Vanmiddag was er een vergadering en daarin is besproken of 10-10-10 blijft staan. Ik denk dat wanneer Guusje Terhorst (minister van Binnenlandse zaken) aftreedt, dat Ank Bijleveld haar plaats gaat innemen. Bijleveld zal het staatkundig proces voordragen en het ligt aan Koningin Beatrix wat de uiteindelijke beslissing wordt.”

Schuldsanering Antillen
De schuldsanering voor de Antillen is al in gang gezet. “Dit zal dan ook doorgaan. Hoewel dit door Bijleveld als drukmiddel is gebruikt om de eilanden aan te sporen tot afspraken over de begrotingen, is het in principe niet gekoppeld aan de ontmanteling van de Antillen. De sanering ligt al vast in de begrotingen”, aldus Wouter Bos, politiek leider van de Partij van de Arbeid, in zijn persverklaring.

Omayra Leeflang
“Traject 10-10-10 niet defintief van de baan. Let’s keep the faith and don’t give up”, laat Omayra Leeflang (PAR) weten op haar Facebook-pagina. Andere lokale partijleden waren niet bereikbaar voor commentaar.

www.versgeperst.com