• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het Kolegio Alejandro Paula (KAP), voorheen het Peter Stuyvesant College (PSC), vierde vandaag zijn 70-jarig bestaan. Paula was ook aanwezig bij de viering en reikte zijn autobiografische boek ‘Cry of my life’ uit aan de school. Vandaag werd ook dewedstrijd voor een nieuw logo voor de school gelanceerd.

Zowel leerlingen, leerkrachten als niet-onderwijzend personeel kunnen zo via een wedstrijd een bijdrage leveren aan de school en bovendien een prijs winnen. De naam van de school werd dit jaar veranderd in opdracht van oud-minister van Onderwijs, René Rosalia.

11 reacties op “PSC/KAP viert 70-jarig bestaan”

 1. een nieuw logo op een democratische wijze kiezen??? met dezelfde mensen in de jury-commissie van de naamswijziging ??? of ligt dat logo zeer waarschijnlijk ook al klaar voordat de uitslag bekend wordt gemaakt???……..
  PSC PETER STUYVESANT COLLEGE PABIEN MET JULLIE 69 +1 jarig bestaan

 2. Ja zo hoog heeft onze regering het onderwijs in haar vaandel staan. Ze verkopen het Peter Stuyvesant College (die naam zal de komende 100 jaar gewoon het PSC blijven) voor een paar boekjes van iemand die zijn ziel verkocht heeft aan de anti-Curaçao-ist genaamd Wiels.

 3. Na drie generaties PSC zullen mijn kinderen nooit een stap binnen deze school zetten. PSC staat nu voor het symbool van ondemocratisch handelen van de regering Gerrit Schotte. See you at the next election!

 4. @Makayu,

  Gewoon meedoen met de wedstrijd em dan een kruis opsturen wat veel door de duitsers werd gebruikt in het verleden…..

 5. Hoe noemen ze de studenten van de KAP? KAPOS? dat kan toch niet.. verander de naam meteen! merendeel van de studenten wilde de oude naam behouden..

 6. Gewoon te walgelijk om er nog woorden aan vuil te maken.!!
  Blij dat mijn kinderen in de oude situatie er nog goed vanaf zijn gekomen.!!
  Voor de ouders , die met de huidige situatie geconfronteerd worden…..zeg ik ,veel sterkte met de toekomst van uw kinderen !!!

  Tot deze regering zeg ik,…..hoe kun je wat in de oude situatie zo goed was ,bewust naar de kloten helpen !!

 7. Ze bedoelen het 1ste jaar van KAP, PSC bestond 69 jaren.

 8. In opdracht van MARIONET Rosalia met aan de touwtjes “poppenspeler WIELS”.
  HOPI TRISTU
  En suggereren dat er een “logowedstrijd” komt???
  FAKE want WIELS heeft allang een logo klaarliggen volgens methode ” FUHRER WIELS”

 9. Laten we ff duidelijk wezen: PSC heeft 69 jaar bestaan, KAP nog geen jaar…
  Het is een schande dat je een naam van een van de legendarische grondleggers van de funderingen van dit eiland zo oneerbiedig omwisseld voor een ambtenaartje die eens een keer een belangrijke handtekening had! Als deze P. Stuyvesant er niet was geweest, had dit ambtenaartje er ook niet geweest……laten we aub de realiteit niet vergeten!

 10. mooi pronken met de veren van een ander

 11. PCS KAP er mee