• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het hoogste punt van het Carmabi Science Center te Piscadera is gisteren bereikt is. Negentien weken nadat de eerste steen gelegd werd, op 22 juli door minister Jacinta Constancia (Milieu en Natuur), was het tijd voor de viering van het hoogste punt van het Science Center.

Constancia, minister Lionel Jansen (Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport) en Paul Stokkermans, directeur Carmabi Foundation proostten samen op het nieuwe center van de Carmabi Foundation.Het Carmabi Science Center is grotendeels gefinancierd uit Nederlandse ontwikkelingsfondsen. Na het traditioneel besprenkelen van de witte vlag met bier werd de avond afgesloten met een hapje en drankje.

Fondsen
Verder waren de vertegenwoordigers van de Vertegenwoordiging van Nederland (VNW), USONA, de aannemer Nederlands Antilliaans Bouwbedrijf (NAB), de directievoerder Broos van Werkhoven, vertegenwoordigers van de pers en personeel en bestuursleden van Carmabi. Het Carmabi Science Center is grotendeels gefinancierd uit Nederlandse ontwikkelingsfondsen. Na het traditioneel besprenkelen van de witte vlag met bier werd de avond afgesloten met een hapje en drankje.

Koraalrif
Het nieuwe Carmabi Science Center zal in het teken staan van het verrichten van koraalrifonderzoek door gastonderzoekers. Carmabi onderhoudt contacten met een wereldwijd netwerk van universiteiten en ontvangt per jaar ongeveer 250 gastonderzoekers.
De internationale gastonderzoekers zullen een vergoeding betalen voor het gebruik van de vele faciliteiten die het Carmabi Science Center aanbiedt.

Feiten en Cijfers Carmabi Science Center

– Totale oppervlakte: 1526 vierkante meter

– Begane grond: Restaurant & presentatieruimte

– Eerste verdieping: Laboratorium, bibliotheek

– Tweede verdieping: vijf accommodaties (4 of 6 personen per accommodatie)

– Derde verdieping: tien accommodaties (1 of 2 personen per accommodatie)

– Bijdrage overheid Nederland: 3,9 miljoen gulden

– Bijdrage overheid Curaçao: 0,4 miljoen gulden

– Eigen bijdrage Carmabi Foundation: 0,4 miljoen gulden

 

 

1 reactie op “Spantenbier voor Carmabi”

  1. En maar zeiken op die Nederlandse belastingbetaler? He HELMIN.