• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Premier Gerrit Schotte heeft gisteren vergaderd met Steven van der Heijden van TUI Nederland, die ook onder de naam ArkeFly opereert. Schotte gaf aan dat Curaçao in de komende twee tot drie jaar drastische veranderingen in de toerismesector zal ondergaan.

De veranderingen gaan gepaard met een groei in de ‘airlift’ die nu al gaande is. Tijdens de vergadering zijn verschillende punten aan bod gekomen, waaronder het punt dat het aantal hotelkamers wordt uitgebreid van 5000 naar 9000 kamers.

Openbare stranden
Eén van plannen waar de regering ook het oog op heeft gegooid is om alle openbare stranden een donor te geven. Schotte wil graag dat onze openbare stranden dezelfde goede ontwikkelen doorstaan als de privéstranden. Het is de bedoeling dat ondernemingen jaarlijks een donatie beschikbaar stellen voor de ontwikkleing van het strand. De donaties kunnen dan onder andere worden gebruikt voor parasols, stoelen, beach bar en onderhoud.

Toegankelijk voor gemeenschap
Van der Heijden en Christel van de Reijt van TUI, (manager van het gebied Aruba, Bonaire en Curaçao) gaven aan dat zij het plan gaan analyseren. Daarnaast zullen zij kijken naar welke stranden het beste passen in het programme van ArkeFly en of dit mogelijk is voor de luchtvaartonderneming. De premier benadrukte wel het feit dat alle stranden openblijven voor de inwoners van Curaçao. “Wij hebben nog maar dertien openbare stranden op Curaçao en het Kabinet Schotte zal zorgen dat deze toegankelijk blijven voor onze gemeenschap.”

Eén miljoen overnachtingen
Na de vergadering vond gisteravond een receptie plaats in het Avila Beach Hotel waar de viering van de onlangs één miljoen overnachtingen die er zijn geweest op Curaçao. Van der Heijden gaf in een toespraak aan dat Curaçao de grootste markt is van het bedrijf in het Caribisch gebied.

10 reacties op “Veranderingen in de toerismesector”

 1. @Ferd

  Het schijnt dat de zakken van elastiek zijn………..

 2. Ja ,Ferd Jansen,en als je naar de bovenste foto kijkt zie je recht de toekomstige gullegever nu al voelen aan zijn zak of het bedrag wat net gevraagd is om onder de tafel door te steken in deze zak past,of zal hij bij de volgende ontmoeting een soort Pipo jas aan doen daar kan genoeg in zie je hem denken?

 3. Typisch Schotte. Arkefly komt met een idee om een strand te sponsoren en meteen gaat Schotte er mee aan de haal.

 4. Zoals op Daaibooi is perfect: een uitbater van de snack die ook toezicht houdt op het strand dat voor iedereen gratis toegankelijk is. Het is er netjes en gezellig, je kunt je eigen strandspul meenemen, of van de snack gebruik maken. Een win-win situatie.

 5. @Anglo,

  Laten we het zo zeggen… ik begrijp de gever het meest, die heeft belang erbij om een zo’n goed mogelijk boekjaar (dus bonus) te draaien. De ontvanger, in het geval van Schotte, is in dit geval in mijn ogen het verkeerst bezig, want dat is slechts eigen initiatief. Dus daar wordt maar een persoon rijker van.

 6. @Ferd & Kasuari, wie is er het meest “schuldig” de vrager (ontvanger) of de gever ?

 7. En zo vercommercialiseren wij onze natuurgebieden en stranden weer verder! Curaçao word wakker!

 8. Misschien kan Schotte er naar gaan streven om ALLE stranden toegankelijk te maken voor onze gemeenschap. Het hotel wat er gevestigd is is dan meteen de donor/sponsor.

 9. @ Ferd,

  Zou maar zo kunnen inderdaad, NL’se bedrijven zijn niet vies van het uitdelen van steekpenningen…

 10. Op de onderste foto prominent in beeld de (jas)zakken van Schotte, die ongetwijfeld weer goed gevuld gaan worden bij deze deal.