• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO -De luchtvaart van Curaçao zal de deadline van de Amerikaanse Federal Aviation Administration (FAA) niet halen. Dat zei minister Charles Cooper (Verkeer) gisteren tijdens de persconferentie van de ministerraad. Voor de deadline van 15 december moest luchthaven Hato namelijk voldoen aan alle eisen van de FAA.

Cooper hoopt medio 2012 te kunnen voldoen aan alle vereisten van de Amerikaanse luchtvaarautoriteit om in de eerste categorie te blijven. In september bleek uit het FAA-auditrapport dat de luchthaven flink wat aanpassingen nodig heeft om de categorie 1 status te behouden. Mocht Curacao deze status verliezen, dan kan het betekenen dat Curaçao beperkt wordt in de huidige routes naar Amerika.

Hulp
Volgens de minister was FAA wel onder de indruk van de verbeteringen die tot  zijn aangebracht sinds september, toen het rapport verscheen. Curaçao heeft onder andere de hulp ingeschakeld van Nederland en van Jay Rodrigues, oud-medewerker van FAA.

12 reacties op “Luchthaven haalt deadline FAA niet”

 1. Heer Cooper volgens de statiestieken heeft u 35 dagen in het buitenland doorgebracht, dat zijn dus 35 dagen die u had kunnen gebruiken om dit voor elkaar te krijgen. Maar aangezien u alleen maar een marionette zonder enige kennis bent, is het voor ons eiland de zovelste keer dat we geconfronteerd worden door politiek zonder fatsoen, kennis en draagkracht.

  In een ander land was de minister opgestapt, wees een man en stap op, u deugt niet en u bent niet capabel. Waarom betalen zij u eigenlijk?.

  Wegen zijn nog een chaos, een rotonde bouwen duurt 8 maanden, een onderzoek naar de files op de Caracasbaai duurt 2 jaar, de rooien zijn weer vol, er zijn geen nieuwe oplossingen gekomen voor water overlast (Zeelandia, Emancipatie boulevard, Salinja, vele ghetos), de wegen bij Zeelandia zijn nog steeds slecht, nu verliezen we de luchtvaart keuring, zeg nou is eerlijk, waarom betalen wij u?.

  YWN

 2. Ik zie de “Smulsmurf” stakker gisteren nog zitten voor de camera van de tv,met een smijl op ze smond?en de Gol met Hakim erbij lopen af katten,het was een soort grappemakerij nou dit grapje koste dan wel een paar boel $$$$$,als ik Hakim was kreeg je van mij een waslijst vol met gemaakte fouten door jou om je oren waar de honden geen brood van lusten Looser.ga op vijf decemder weer in je nest liggen voor de TV net zoals op vaderdag?en laat je lekker vol stoppen door je kinderen met pepernoten,wat zou je er van denken dat het Gol progam niet is door gegaan omdat deze maatschapij bang is dat ze hun passagiers niet kunnen laten over stapen naar vervolg bestemmingen droppie of heb je het nu nog niet door wegenbouwer.

 3. Was te verwachten. Zelfs een kind van vijf weet dat als je je tijd verpest aan snoepreisjes, zakken vullen en qua omvang rijker wordt, tja, dan blijft er geen tijd meer over voor dé prioriteiten.

  @Makayu, Cooper’s kantoor heeft de vorm van een vliegtuig die zich telkens weer naar luchthavens verplaatst behalve naar die van ons. 🙂

 4. Nos mes por!!!!! Ha ha ha, laat me niet lachen.

  Het was toch al lang bekend dat Cooper dit niet geregeld kon krijgen. Wat een gepruts.
  Cooper: Meer reisjes maken en je zakken vullen van de riante dagvergoedingen, maar de zaken regelen kan je niet.

  Het wordt tijd voor een “nieuwe” Don Martina!!!! een man van geen woorden maar daden!!

 5. Tot nu toe heb ik alleen maar grootse zeepbellen en eindeloos gebral van deze regering gehoord, behalve Kadé dan, die houdt zich dag en nacht bezig met zijn statistieken.

 6. Tja prioriteiten stellen toch.. straks komen er geen vluchten meer uit de USA maar gelukkig had Cooper een leuk reisje naar Portugal gehad want tja dat is toch belangrijker dan dat je luchthaven een belangrijke rating haalt toch Mr. Cooper?

 7. Welke deadline haalt deze regering eigenlijk wel.??? buiten het vullen van de eigen zakken !!

 8. Wat een verrassing!

 9. Jammer en nog eens jammer.
  En dan niet voor Cooper dat hij het niet heeft gehaald, want uitendelijk kan het hem niks schelen. (Minder persoonlijke stemmen en dan toch Einice aan de kant zetten om minister te worden)
  Het doet pijn te weten dat minder Amerikanen het eiland kunnen bezoeken en dus de toeristische sector gegarandeerd een dip uit deze sector zal merken.

 10. @Cooper,

  PRIORITEITEN stellen dus:
  1) minder snoepreisjes
  2) zet je (capabel inhuren!!) personeel als de donder aan het werk
  3) minder “feestjes”en openingen bezoeken maar WERKEN aan opdracht FAA
  4) GO at your office

  Als deze erkenning niet lukt weet je waar je voor wordt gestraft (LOOSER)

 11. Inderdaad John, een eye opener, net als Insel Air uitbreidde naar Aruba omdat er geen hangars op Curacao waren. Soms moet je eerst echt goed op je bek gaan voordat je maatregelen gaat nemen! In dat opzicht vind ik het een goede zaak..

 12. dat was te verwachten met een 80/20 regeling dat je het helaas niet haalt. Of was dit nu niet van toepassing? omdat het de regering uit kwam

  Misschien is dit een eye opener voor de regering en hun grootse plannen voor Curacao.