• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Brazilië wil het Internationaal Monetair Fonds (IMF) helpen de schuldencrisis in Europa aan te pakken. De Braziliaanse overheid is bereid het fonds financieel te steunen. Dat zei minister van Financiên Guido Mantega vandaag, na afloop van een gesprek met IMF-presidente Christine Lagarde.

Een concreet bedrag is volgens Mantega nog niet bepaald en zal worden besproken met overheden van andere opkomende economieën, zoals China, Rusland en India. Een voorwaarde is wel dat de rol van Brazilië, en mogelijk ook andere opkomende landen, binnen het IMF groter wordt. Mantega, die constateerde dat de wereldwijde economische crisis zich steeds verder aan het uitbreiden is, maakt zich zorgen over besmetting naar opkomende markten.

© ANP, alle rechten voorbehouden

3 reacties op “Brazilië wil IMF steunen”

  1. mooi! de EU heeft al jaren zoveel landen gesteund – in 2004 was het eventjes euro250M naar zuid Amerika – als de EU’ers geen geld hebben, dus minder kopen, leiden alle landen – ook de ‘arme’.

  2. sinds wanneer is brazilie een arm land ? brazilie is niet een heel arm land zoals de meeste mensen denken
    er is wel veel armoede maar ook heel veel rijkdom , de verschillen zijn gewoon heel groot .

  3. De “rijke landen” die moeten gaan bedelen bij de “arme landen”. Lijkt een beetje op de banken die bij de belastingbetaler gaan bedelen voor bailouts. Dan vraagt men zich af hoe het komt dat rijken rijker worden en armen armer.