• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het programma ‘Mi ke, Mi por’ (Ik wil, ik kan) wordt voortgezet met een supermarkt tour. Dat maakt het ministerie van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn, en de buurthuizen maken bekend. Met ‘Mi ke, Mi por’ proberen ze iedereen bewust te maken van het effectief inkopen en leven met zijn inkomen.

Het bewustwordingsprogramma ‘Mi ke, Mi por’ is in november gestart met een groep van ongeveer 170 mensen uit verschillende buurten, die allemaal bijstand ontvangen. Het programma leert de mensen om beter met geld om te gaan. Zo leren ze veel over begroting en consumptie, maar ook hoe zij effectiever gebruik kunnen maken van gas, water en licht.

Supermarkt tour
In de maand december zal het programma worden voortgezet met een supermarkt tour. Deze tour moet iedereen bewust maken hoe zij beter met geld om kunnen gaan, en hoe er gekeken moet worden naar prijzen, houdbaarheidsdata en de product informatie op de etiketten. Ook wordt iedereen geleerd economischer boodschappen te doen en de uitgaven in de gaten te houden.

Waar, wat, wanneer
De supermarkt tour wordt gehouden in groepen van vijftien tot twintig mensen. Er zijn twee grote supermarkten uitgekozen, een in het noordelijk deel en de ander in het zuidelijk deel van Curaçao. De tour zal volgende week dinsdag tot en met donderdag plaatsvinden, waarna er nog tours zijn op vrijdag 9 december, dinsdag 13 december en donderdag 15 december.  De deelnemers van de tour zullen een verrassing krijgen. De vorige keer kreeg iedereen bijvoorbeeld een tas van ‘Mi ke, Mi por’.

1 reactie op “Bewust boodschappen doen”

  1. inderdaad een goede zaak om mensen te leren hoe ze bewust omgaan met verschillende zaken.
    Ik hoop wel da ze zich hebben aangemeld bij de verschillende zaken.
    nu nog ook de mensen bewust leren hoe we moeten stemmen etc