• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Tijdens de jaarlijkse ontmoetingsdag van het ABC Advies dinsdagavond, een organisatie die belangeloos adviezen geeft aan de voormalige Nederlandse Antillen en Aruba, heeft Paul Rosenmöller het rapport ‘Doe het zelf’ toegelicht. Het rapport was een onderzoek naar integriteit op Curaçao.

Rosenmöller was de voorzitter van de Commissie Onderzoek Curaçao. De commissie heeft 40 mensen op Curaçao gesproken, waaronder oud-politici, vertegenwoordigers van diverse publieke instituties, mensen uit het bedrijfsleven en de vakbeweging.

Coalitiebelangen
De commissie adviseerde Curaçao in het rapport om een Commissie van Wijzen in te stellen, om de integriteit van de ministers te onderzoeken. Premier Gerrit Schotte wilde hier niets van weten. Rosenmöller zei tijdens zijn toedracht dinsdagavond dat hij het standpunt van Schotte op een zekere hoogte begrijpt. “Hij hield de commissie op afstand, waarschijnlijk uit coalitiebelangen.” Rosenmöller snapt als oud-politicus deze houding wel.

Vreemde taal
Tijdens de ontmoetingsdag is ook de winnaar van de Peter Smits-scriptieprijs voor de beste Masters scriptie over één van (ei)landen van het Caribisch deel van het Koninkrijk der Nederlanden bekend gemaakt. De winnares was Meike Berben met een onderzoek getitled: “Het Nederlands op de BES-eilanden: een ‘vreemde” taal’.

12 reacties op “Rosenmöller praat over commissie”

 1. @Jan,

  En wat was jouw reactie als het een buitenlander geweest was? “Zie je nou wel, weer een buitenlander.”?

  Diegene die het gedaan heeft is in mijn ogen gewoon een BLANKE man die te vergelijken is met heel veel andere blanken in Nederland en niet als een linkse freak. Waarom moet het altijd iemand waar jij en vele andere Nederlanders zich niet mee kunnen identificieren. Het in hokjes plaatsen, daar zijn de Nederlandse burgers echt helden in.

  Jouw idool heeft ervoor gezorgd dat meneer Breivik ook op moorden is geslagen. Ben jij daarom fan geworden? Mochten je antwoorden nee zijn, kom dan niet met een vergelijking Rosenmoller en een linkse freak, want je maakt jezelf een beetje ongeloofwaardig.

 2. Anglo,

  Bedankt voor het gemaakte compliment,!!
  Het versterkt en bevestigt enkel alleen maar mijn zienswijze , als juist jij ,,Angel ,, hier tegen ageert.
  Gelukkig ondersteun je nog wel het recht van de vrije meningsuiting op Curaçao!
  Je mag mijn niveau,op jouw niveau gerust inschalen, voor mij is dat geen enkel probleem.
  Het was echter wel Paul Rösenmuler die Pim Fortuyn enkele jaren geleden op een onbeschofte manier zodusdanig wist te demoniseren, dat hij in mijn zienswijze en dat van vele anderen een grote verantwoordelijkheid heeft in dat Pim vermoord werd door een andere extremistische groene linkse freak, die hierdoor werd aangemoedigd .!!
  Dus vandaar dat ik geen hoge pet op heb van dat heerschap en hem daardoor kritisch blijf volgen, in al zijn doen en laten..
  Sindsdien ben ik een grote fan van Geert Wilders geworden, maar dat was onderhand wel duidelijk denk ik …of was het kwartje nog steeds niet gevallen bij je gevallen met jouw enorme,, intellectniveau.,,

 3. @Henk,

  Ik vind je vergelijking met Indië misplaatst. Je vergeet dat Nederland 2 grote delen “van Indonesië” heeft weggegeven aan een andere kolonisator met hun basis in Jakarta. Gisteren herdachten de West Papua’s dat het 50 jaar geleden was dat Nederland haar volkslied en vlag erkende, wat een stap zou moeten zijn naar onafhankelijkheid. Het tegenovergestelde werd waar, ze zijn gewoon overgedragen aan de VN om vervolgens met fraudeleuze verkiezingen (dankzij NL) West Papua in te lijven bij Indonesië. Dan hebben we het nog niet gehad over hoe Nederland het Molukse volk letterlijk heeft verkocht aan Indonesië en ze kregen er nog een aantal messteken in de rug bij (figuurlijk door NL en letterlijk door Indonesie).
  Hieronder kan je zien waarom ik vind dat jouw opmerking over Indië niet echt op zn plaats is:

  http://www.taiwannews.com.tw/etn/news_content.php?id=1776396 (West Papua)

  http://www.abc.net.au/news/2011-12-02/violence-as-west-papuans-mark-independence-call/3709532 (West Papua)

  www.youtube.com/watch?v=JM2C5Jf4hKI (Molukken)

  Dit is nog maar het ieniemienie puntje van de ijsberg. De eerste twee berichten zijn recentelijk en vergelijkbare situaties ontstaan op de Molukken rond de 25e van April van elk jaar.

  NL deed/ doet zoveel voor Indonesie omdat er een miljarden business is met Indonesie, inclusief verkoop van wapens. Nederland is de 3e exporteur van wapens in Indonesie. Om nog verder in detail te gaan, Curacao kan nooit een miljarden opbrengst worden voor NL. Dus NL doet er alles aan om met zo min mogelijk kosten Curacao de afgrond in te helpen. En het begint ze aardig te lukken, vind je ook niet?
  Los gezien van dat moet je onafhankelijk blijven, ik persoonlijk hoef geen hulp van NL, maar zo zie je maar weer hoe sneaky NL is en vooral tolerant 😉

 4. De houding van de Nederlandse regering is zeer zorgelijk.
  Als deze houding niet veranderd, kan dit wel een vrijbrief zijn voor ons land.
  Ik maak me meer zorgen hoe Nederland reageert, het lijkt wel dat je het aanmoedigen om onze zaakje zelf te regelen en ons steeds meer vrijheid geven. Als er dan een moment komt dat iemand roept staatsgreep en we zijn onafhankelijk. Kan het zo maar zijn dat we dezelfde regeling krijgen als voormalig Indië. Zo van jullie willen onafhankelijkheid daar vechten jullie voor , jullie krijgen het. Zal me niks verbazen als het 200 jarige bestaan van het koninkrijk bestaat uit Nederland en dat de andere landen min of meer in een positie zijn gedrukt om het Koninkrijk te verlaten of zelf de macht hebben genomen.
  Merendeels van de bevolking in Nederland gelooft het wel allemaal wat er bij ons hier gebeurt, de PPV ziet het al helemaal niet zitten. We moeten niet geloven dat we als volk worden gehoord. Nu heeft onze regering het plan opgevat om meer vrijheid te krijgen in het Statuut of gedeelte’s van het Statuut te veranderen.
  Als we hieraan gaan beginnen ligt de weg open voor anderen om ook het Statuut te veranderen.
  het argument van wij hebben niet dezelfde regeling gekregen als Aruba is kinderachtig en achterhaalt, immers de regeling die werd afgesloten met Aruba had een achterliggende gedachten dat naar het uittreden vanuit de Nederlandse Antillen , Aruba na 10 jaar onafhankelijk wilde worden.
  Als we A willen moeten we ook B zeggen. Nogmaals we moeten oppassen helemaal nu het geld vanuit Nederland opdroogt. Investeerders komen alleen op ons eiland als de rechtszekerheid en een stabiele gedekte gulden door het Koninkrijk werd gedekt.
  Verlaten we deze weg, en gaan we als het volk van Israël 40 jaar de woestijn in dan zullen waarschijnlijk andere goden gaan dienen.

 5. @Jan, nee, van mij hoeft er bij jouw reacties niet ingegrepen te worden. Ze geven jouw “niveau” zo duidelijk weer en jou soort geeft alleen maar blijk van hun onmacht, onkunde, frustratie, bij elkaar genomen een ongeneeselijk beeld van een gefrustreerde calimero.

 6. Moderator doe uw werk en verwijder de meer dan onbeschaamde reactie van ‘ene’ Jan.

  Ik kijk met belangsgtelling uit naar het aangevraagde debat van Ineke v Gent. Het zou GL sieren bij motie, alhoewel hij het naast zich neer zal leggen, Donner opdracht aan de gouverneur te geven voor een onderzoek naar de Integriteit van bepaalde personen w.o. Schotte binnen deze pretregering. Dat is wat er moet gebeuren.

  http://www.amigoe.com/ingezonden/30-ingezonden/93052-relatie-schotte-met-italiaanse-casinobaas-krijgt-een-staart

 7. Een nieuw begrip : Curacaouse “graaiton ministers”. Of was het “draaitol ministers”
  “Schotte” en “integriteit” zijn schier onverenigbare begrippen.
  Door de labbekakhouding van Donner, denkt Schotte nu in een keer het begrip “samenwerking” te kunnen gebruiken voor “afscheiding”.
  Hallo Schotte… was er in 2005 geen referendum wat het tegenovergestelde aangaf ?
  Dat gaat naar de donder, zoete lieve Gerritje.

 8. Ik snap niet dat zo’n reactie van Jan door de redactie geplaatst wordt. Bij de gedragsregels wordt het woord positief een aantal keren genoemd en ook respectvol. Beide zijn niet van toepassing bij Jan.

 9. Het mag nu toch wel duidelijk zijn, dat Donner die zich meer dan demissionair gedraagt Rosenmoller als joker heeft gebruikt wegens aan hem door Schotte bewezen diensten. Als Nederland iets gaat doen, is het met smart wachten op de opvolger van Donner.

 10. Schotte heeft al ontkend 1 van de 40 te zijn en zo heeft een ieder zijn mening, maar Schotte ontkent altijd en liegt altijd. Vreest hij zijn plekkie op de hitlijst van verraders?

 11. Uiteraard snapt Paul Rosenmöller na ruim een half jaar,ineens het standpunt van Gerrit Schotte.!!
  Coalitiebelangen…..is nu plotseling het toverwoord….voor enigzins begrip voor ome Gerrit.??
  Snap je nu waarom onze linkse Paul het veld moest ruimen in de politiek van Nederland.!!!
  Deze oud polticus van groen links, likte al jaren de vieze onderbroeken schoon om op allerlei manieren in de ( verkeerde) aandacht te komen.!!
  Hierdoor stonk hij zoveel uit zijn straatje, dat hij door politieke krachten op een zijspoor werd gezet, zo af toe mag hij nog wat klusjes opknappen, als hij maar niet meer al te hard blaft.
  Doet hij dat echter wel, dan moet hij weer snel terug in zijn mandje.
  Nu weer zo,n polderuitspraak van Paultje,, wervelwind,,
  Terug in je mand ,,Paul,, en snel !!!

 12. Dus de stelling van het onderzoek door het OM is onjuist. Haha, Schotte is automatisch lid van de groep 40 en staat op de hitlist van verraders van Monky.