• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Negentien (sub)tropische cyclonen zijn dit jaar over de Atlantisch oceaan geraasd. Gelukkig hadden er maar zeven de kans om zich te ontwikkelen tot een orkaan en bleef de schade dit orkaanseizoen redelijk beperkt. De zwaarste orkaan van dit jaar draagt de naam Ophelia.

Voor het orkaanseizoen van start ging, werden er zestien stormen verwacht waarvan negen zich zouden ontwikkelen tot een orkaan en vijf tot een grote orkaan. Het aantal stomen bleek een stukje meer te zijn terwijl de orkanen achterbleven. De achtste cycloon ontwikkelde zich tot de eerste, en meteen grote, orkaan Irene. De orkaan zorgde voor schade en overlast op de Bovenwindse Eilanden, Puerto Rico, maar ook in het Noorden van de Verenigde Staten.

Bedreigingen
De krachtigste orkaan was Ophelia. Ophelia ontwikkelde zich tot een categorie 4 orkaan en stormde over het zuid en zuidwesten van Canada. Emily, Irene en Maria waren een grote bedreiging voor de Bovenwindse Eilanden in augustus en september. De Benedenwindse Eilanden zijn dit jaar echter niet één keer bedreigd door een storm of orkaan. Volgens de Meteorologische Dienst Curaçao is de ontwikkeling van de cyclonen en stormen tijdens het orkaanseizoen in 2011 zorgelijk. De situatie is vergelijkbaar met die in 1887, 1995 en 2010.

1 reactie op “Orkaanseizoen officieel voorbij”

  1. “”Volgens de Meteorologische Dienst Curaçao is de ontwikkeling van de cyclonen en stormen tijdens het orkaanseizoen in 2011 zorgelijk. De situatie is vergelijkbaar met die in 1887, 1995 en 2010.”

    wat houdt de ontwikkeling precies in? Wat is er zorgelijk aan?