• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Colombiaanse president Juan Manuel Santos en Hugo Chávez van Venezuela hebben maandagavond bilaterale overeenkomsten gesloten op het gebied van handel, energie, cultuur, wetenschap en technologie. De vergadering tussen de twee duurde vijf uur.

Het persbureau AFP meldt dat de twee presidenten een ontmoeting hebben gehad in het presidentieel paleis Miraflores in de Venezolaanse hoofdstad Caracas.

Koeien en stieren

Colombia en Venezuela gaan onder andere stroom uitwisselen tussen de Venezolaanse stad San Fernando de Atabapo en het Colombiaanse Puerto Nibia en Colombia zal ook duizend melkkoeien en tweehonderd fokstieren naar Venezuela sturen.

Olie
Verder gaan de twee landen gezamenlijk een enquête uitvoeren voor het exploiteren van olie en er werd een intentieverklaring getekend voor de ontwikkeling van een pijpleiding, die van Orinoco Oil Belt naar Puerto Cumaco in Colombia moet gaan. In de verklaring is ook een gaspijpleiding opgenomen die van Panama en andere landen in de regio moet gaan.

Alliantie
Ook komt er een samenwerkingsverband tussen het Venezolaanse ministerie van Gezondheid en Colombiaanse bedrijven voor het installeren van een generische geneesmiddelenfabriek in Guacara in Venezuela. Daarnaast zal er een aluminiumfabriek opgezet worden die steigers gaat produceren en er is een strategische alliantie getekend voor de woningmissie ‘Gran Misión Vivienda Venezuela’.

5 reacties op “Samenwerkingsverband Venezuela en Colombia”

 1. Zal waarschijnlijk wel vloeibare cocaine in de uiers van de koeien zitten!!!

 2. Je ziet dat dit soort landen de opkomende economie hebben hier moet curacao ook zijn voordeel mee krijgen

 3. Een koe, LOL
  Wij kunnen meedoen met geiten en bokken!

 4. Ik wil ook een koe!

 5. ik zie alweer een reisje!