• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Minister Hensley Koeiman (Arbeid) is in Nederland om een bezoek te brengen aan enkele experts van grote pensioenfondsen. Koeiman wil advies over de oudedagsvoorziening, die op Curaçao binnenkort wordt veranderd. De uitvoering van de oudedagsvoorziening krijgt een nieuwe structuur.

De huidige AOV-regeling wordt gesaneerd en een verplicht aanvullend pensioen voor alle werknemers wordt ingevoerd. Het beoogde doel is een maatschappelijk aanvaardbare en betaalbare oudedagsvoorziening te realiseren waarin burgers zo lang mogelijk regie op hun eigen bestaan houden.

Vergrijzing
Door de vergrijzing van de samenleving en de wijze van financiering van het fonds moet een steeds kleinere groep werkenden de kosten dragen van degenen die AOV genieten. Uit onderzoek is naar voren gekomen dat, zonder maatregelen, in 2040 de verhouding tussen werkenden en AOV-trekkers ongeveer twee op één is terwijl in 2020 het tekort in het fonds oploopt naar vijf miljard.

Onderzoek
Koeiman wil de nieuwe pensioenvoorziening in 2013 operationeel hebben. Het onderzoek van de minister in Nederland is met name gericht op de flexibilisering van het pensioen, fiscale mogelijkheden om doorwerken te stimuleren, de inrichting van het vermogensbeheer en de uitvoering in geval van het verplicht pensioen (kapitaaldekking).

1 reactie op “Koeiman onderzoekt oudedagsvoorziening”

  1. Als die Koeiman zijn 400 euro daggeldvergoeding (per dag!), zijn businessclass ticket en zijn vijf sterrenhotel in het AOV fonds had gestort was onze pensioenvoorziening beter af dan met dit nutteloze vakantiereisje.