• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Onder begeleiding van statenvoorzitter Ivas Asjes is een parlementaire delegatie maandag afgereisd naar New York om de jaarlijkse conferentie, de Internationale Organisatie van Parlementen, bij te wonen. De conferentie stond in het teken van vrede en een welvarende wereld.

Partijleider van Pueblo Soberano Helmin Wiels, Eunice Eisden van de partij MAN, Dean Rozier van de partij MFK en de griffier van het parlement Silvin Cijntje, vergezelde de statenvoorzitter.

Deelname
De conferentie die werd georganiseerd door de Interparlementaire Unie, vond plaats in het gebouw van de Verenigde Naties en had als thema: ‘Versterken van de politieke verantwoordelijkheid voor vrede in een welvarende wereld’. Asjes gaf aan dat, ondanks Curaçao slechts als waarnemer deelnam, de delegatie volledig kon deelnemen aan de vergaderingen die plaatsvonden. En konden ook de nodige contacten worden gelegd zodat het Curaçaose parlement, waarnemend of geassocieerd lid van het Interparlementaire Unie, kan worden.

160 landen
De Interparlementaire Unie is het voornaamste instituut voor contact en dialoog van parlementen op wereldwijd niveau. De jaarlijkse conferentie brengt parlementariërs van bijna 160 landen bijeen voor interactieve discussies met hoge functionarissen van de Verenigde Naties, vertegenwoordigers van de lidstaten, deskundigen en organisaties van de burgersamenleving.

10 reacties op “Parlementaire delegatie in New York”

 1. Nou stel ik voor dat onze politici lid worden van één hobbyclub en aangezien we al lid zijn van Parlatino hebben wij dat quotum al. De rest is ook geldweggooierij dus kappen met die snoepreisjes.

 2. @WaarGaatDitEilandNaarToe, haha goed gezien.

 3. Héééé ik mis Anthonio Godett,of is hij uitgenodigt voor het volgende uitstapje.

 4. Comentarios overbodig.

 5. marcel….delegatie denkt>>>>>waarom spreken ze nou niet gewoon papiamentu zoals iederéén!

 6. Ook Helmin Wiels, die altijd zijn mond vol heeft van het volk, neemt het van zijn 400 euro daggeldvergoeding per dag.

  Tel daar nog eens bij dat Ajses en Wiels gezien hun omvang 2 business class zitplaatsen per persoon nodig hebben, en dit vakantiereisje had een paar gezinnen in Souax jarenlang uit de nood kunnen helpen.

 7. Reizen, brallen en dat allemaal op kosten van de belastingbetaler.
  http://www.amigoe.com/curacao/92988-curacao-wil-af-van-hoger-toezicht-koninkrijk

 8. Ach,elk nadeel heeft zijn voordeel. Zolang deze badgasten van het eiland kunnen ze hier tenminste niks verkeerds doen en hebben wij geen last van deze vrolijke globetrotters.

  “Versterken van de politieke verantwoordelijkheid voor vrede in een welvarende wereld”
  Zullen ze wel begrijpen wat dit betekend………………….

  By the way: ik zie de wenkbrauw van Asjes alweer bedenkelijk omhoog gaan.

 9. @Ikke Die griffier heeft ook even snel voor de foto zijn bloknoot gepakt. Je ziet echter dat er niets instaat. LOL

 10. Ze waren ook wel weer erg lang op het eiland, begrijpelijk dat ze even weg wouden..