• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De lijfarts van Michael Jackson Conrad Murray is vandaag veroordeeld tot een celstraf van vier jaar. Enkele weken terug achtte de jury de arts al schuldig aan de dood van de Jackson in 2009 en werd er door de aanklagers vier jaar celstraf geëist. Deze eis is nu ingewilligd.

De rechtbank wil bovendien dat Murray een schadevergoeding betaalt aan de nabestaanden van Jackson. “Murray toont absoluut geen berouw”, zei de rechter bij het voorlezen van het vonnis. Volgens de rechter is de King of Pop gestorven aan ’omstandigheden die rechtstreeks kunnen worden toegeschreven aan Murray’’. De hoogte van de schadevergoeding wordt in januari bepaald. Het Openbaar Ministerie heeft 100 miljoen dollar  smartengeld geëist. De hoogte van het bedrag is gebaseerd op inkomsten die Jackson door zijn dood heeft misgelopen.

Voorwaardelijke straf
In juni 2009 overleed de King of Pop aan een overdosis propofol. Murray gaf in eerste instantie toe het middel aan de zanger te hebben gegeven om hem af te helpen van slapeloosheid, maar later beweerde hij dat de zanger de overdosis van het middel zelf had genomen. Aanklagers eisten vier jaar cel voor de arts terwijl zijn advocaten pleitten voor een voorwaardelijke straf, omdat Murray al zijn hele leven zal moet leven met het feit dat hij schuldig is bevonden aan Jackson’s dood. De kans bestaat dat Murray uiteindelijk maar de helft van zijn straf hoeft uit te zitten.

2 reacties op “Arts Michael Jackson veroordeeld”

  1. Alsof die arts Michael dood wilde hebben…….
    Dat is toch onzin. Die Jackson was zo gestoord als een deur. Die was helemaal niet tegen zichzelf te beschermen. Die is zijn hele leven nog nooit tegengesproken. Met dat maffe bleken van zijn hoofd; hij begon als zwarte Piet en wilde eindigen als Sinterklaas….

  2. ik vind die arts wel schuldig als ge zveel verdiend per maand had hij toch meer michael kunnen in het oog houden en direct hulp kunnen bellen