• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

curacao nieuws tweede kamerCURAÇAO – Bestuurders op Curaçao krijgen voorlopig niet zelf te maken met een onderzoek naar de vraag of zij wel deugen. De Rijksministerraad is tevreden met het onderzoek dat premier Gerrit Schotte laat instellen naar de integriteit van het bestuur op het eiland. Hierbij blijven afzonderlijke bestuurders buiten schot.

Minister Piet Hein Donner (Koninkrijksrelaties) heeft de Tweede Kamer vandaag laten weten de resultaten van het onderzoek door de organisatie Transparency International af te wachten. De Tweede Kamer neemt eigenlijk geen genoegen met het onderzoek. Een onderzoek naar de handel en wandel van individuele ministers is niet aan de orde, zei Donner vandaag tijdens het wekelijkse vragenuur in de Tweede Kamer.

Grondig
Dit onderzoek, dat wordt uitgevoerd door de niet-gouvernementele organisatie Transparency International, gaat GroenLinks-Kamerlid Ineke van Gent niet ver genoeg, bleek tijdens het vragenuur. Dat geen personen worden onderzocht, noemde de politica onacceptabel. “Waarom worden de kool en de geit gespaard?” Een Kamermeerderheid drong al eerder aan op een grondig onderzoek.

Vervolging
Het onderzoek strekt zich weliswaar niet uit tot personen, maar de rijksministerraad wijst erop dat het Openbaar Ministerie op Curaçao de zaak al heeft onderzocht en tot de conclusie is gekomen dat er geen reden is tot vervolging van personen. Donner herhaalde dat in de Kamer. Hij wees erop dat hij niet kan besluiten tot zo’n onderzoek, maar dat dit aan de ‘bevoegde autoriteiten’ op het eiland is.

22 reacties op “Curaçao kan door met eigen onderzoek”

 1. Kasuari,

  Als je wilt zeggen wat je bedoeld ,zeg het dan gewoonen draai er niet omheen net als Donner.
  En ja ,ook wij heben in Nederland onze mensen in de politiek die hun hart op de tong hebben.??
  Wilders en zijn kornuiten,komen heel dicht bij de waarheid omtrent het doen laten van het zogenaamde ,,Duchi Curacao.,,….en dat doet heel veel pijn ,of niet soms !!
  Juist door Nederlandse inbreng , is Curacao nog steeds een van de welvarendste eilanden in het Caribisch gebied onthoudt dat goed meneertje.
  Maar ben bang,dat je het met je eigen clubjet op deze manier niet erg lang meer redt.!!
  Wens je veel succes met je criminele zooitje.!!

 2. @Wimpiri,

  Ik verwacht niets van Nederland, ik houd mijn hand ook niet voor hen op. Maar dat wilt niet zeggen dat ik hun wandaden moet negeren…. dat mag best wel gezegd worden. Vooral voor diegene die denken dat NL het beste land in de wereld is.

  Datgene wat hier op versgeperst gezet wordt, wilt niet zeggen dat dat het enige is waar ik of iemand anders zich mee bezighoudt.

  Ik heb NL niet nodig hoor echt niet, maar het blijft een walgelijke manier van “eerlijkheid”.

 3. @Kasuari, als je Donner, Tweede Kamer en de rest van Nederland zo wantrouwt als jij doet, kun je er wel tegen aan blijven schoppen maar daar schiet je dus helemaal niets mee op, wij moeten het zelf doen en dat advies heeft Donner heel duidelijk gegeven. Dus ophouden met brallen aan de slag en dan bedoel ik aan het werk.

 4. @ Jan,

  Is er een verschil om bijvoorbeeld je met Jan en je korte achternaam te noemen op een nette manier, of ik noem je gewoon direct als Jan met je korte achternaam.

  Het resultaat is hetzelfde, dus maakt niet uit hoe je het zegt of in het geval van NL en CUR het maakt niet uit hoe je het doet.

  Het zelfde geldt voor politiek, je kan het op een Nederlandse manier doen, waarmee heel veel mensenrechten (in)direct worden geschonden… of je doet het gewoon zo open en bloot zoals een Curacao. In beide gevallen zijn het gewoon klaplopers…. Maar die in Curacao zeggen teminste wat er op hun hart zit (kan in sommige gevallen iets netter), maar die zijn gewoon wat dat betreft directer. En zij verdienen op dat gebied meer mijn waardering dan het hypocriete Nederland (de “waardering” is overigens nog steeds erg laag hoor).

  Donner en Nederland is gewoon een slappe bende… voorbeeld is Rutte op bezoek bij Obama…. wat een slijmbal!

 5. Kasuari,

  Inderdaad ook in Nederland kent/heeft men zijn politiieke spelletjes,maar dat staat echter totaal niet in verhouding met een eilandje ,dat ongeveer net zo groot is als de stad Almere.!!
  En uiteraard hebben ook wij onze politieke kwakzalvers, maar die hebben dan hoogst waarschijnlijk deze criminele kunstjes afgekeken van Curacao.
  Zelfreflextie beste Kasuari !!!,daar draait het om.

 6. Donner is Nederland…. Wie anders had verwacht kent Nederland niet en haar smerige politieke spelletjes….

 7. @Jan, typisch Curaçao, iemand anders de schuld geven. Maar zelf geen f.ck uitvoeren. Stelletje onnozelen.

 8. tegen die tijd is de pot op en die van anderen gevuld!

 9. Inderdaad ,,DONNER,, is de grootste schijnhijlige ,gladde, protestanse en hypocriete politicus die Nederland kent. Een vent zonder kloten,daarom fietst hij zo graag!!!!
  Een super softie die nooit een eigen mening heeft ,laat staan dat hij deze vertolkt.
  Lult altijd om de brijpot heen en durft nergens zijn nek voor uit te steken!!
  Kotom een enge stiekeme gereformeerde griezel ,die het uitstekend zou vinden als deze hele kwestie onder het kleed zou worden geschoven.
  Een goede bijnaam voor deze minister zou,, Doofpot Heintje,, zijn

 10. Het is ook nooit goed met de mensen hier, als Nederland actie onderneemt moeten ze zich er niet teveel mee bemoeien en als Nederland het Curacao zelf laat oplossen laten ze de boel in de steek..
  Willen jullie nou onafhankelijk zijn of niet? Het lijkt erop dat jullie het niet kunnen maar Nederland heeft er vertrouwen in dat het wel kan, bovendien kun je van fouten leren. Goeie actie van Donner om het ze zelf te laten doen. Mocht het onderzoek niet tot verbetering leiden.. kan er altijd nog ingegrepen worden, lijkt mij!

 11. Ook NL regering (Donner voorop) is in dit geval een stelletje lafbekken en zou veel meer pressie op onderzoek moeten zetten! Donner heeft “momentum” laten glippen en probeert nu zijn “back te coveren”.
  Geef eens eerlijk toe en corrigeer als je een fout maakt! Politieke hypocrieten!

 12. wat een slapzak die Donner. Eerst een grote mond hebben en nu met de staart tussen de benen vertrekken, of moet het onderzoek juist naar Donner toe gebeuren ? rarararara

 13. Roepi Roepi, ik hoop dat je gelijk hebt, maar ik verwacht niet dat het IQ van de Curacaoenaar ineens zo gestegen is dat ze dadelijk niet op deze corrupte bende gaan stemmen waar ze dat een jaar geleden wel nog gedaan hebben.

  Bijzonder zwak van Nederland, nee: laf is een beter woord, ze durven totaal geen verantwoordelijkheid te nemen.

  Schotte cs kunnen dus weer 2 jaar doorgaan met graaien en dure vakantiereisjes maken.

 14. In vergelijkbare gevallen in het bedrijfsleven wordt de persoon op non actief gesteld, meestal zonder salaris of wat dan ook totdat onschuld bewezen is.

  Moeten we niet vergelijkbaar toepassen hier?

 15. Shame on Donner. Zwak figuur.

 16. Het spijtige is dat de nieuwe regering met de shit zit van deze regering. Ik verwacht niet dat zij dat binnen 2 ambtstermijnen recht kunnen trekken.

  Dat zal betekenen dat een integere regering wat wellicht over 3 jaar het geval zou kunnen zijn, nooit haar werk goed kan uitvoeren. Met als gevolg dat zij veel stemmen zullen verliezen, dus met een kans dat je weer van die klaplopers gaat krijgen bij de volgende verkiezingen.

 17. ach…aan alles komt een eind. Ook aan de regeringsperiode van dit tuig.
  En dan komt de grote, grote correctie…

 18. Nos mes Por. Proof it!!
  Nu kan pueblo van Korsou aan de “bak”!
  Starten met opvoeren protesten en hardere acties is dus volgendce stap!
  We worden gewoon ongelooflijk genaaid door deze regeerderskliek die stap voor stap haar tentakels uitspreid.
  De andere kant opkijken, “Wir haben es nicht gewusst” mag NOOIT meer in de geschiedenis later als excuus boven komen drijven.
  WIr Wissen es Wohl !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Sta op en neem heft in eigen handen of ben eeuwig verantwoordelijk voor de gevolgen !!!
  Controle op elk vlak doorvoeren: zowel persoonlijk als organisatorisch, Die beerput MOET open.

 19. Schuif de schuld niet af op Nederland. De hufters die nu aan de macht zijn zijn op Curacao gekozen en door Curacaoenaars in het zadel geholpen. Lang voordat ze gekozen zijn was bij velen al het een en ander bekend over deze beruchte politieke “actoren”. We moeten dan ook met zijn allen en hier op Curacao zien dat we van hen afkomen.

 20. Wat Donner en de Rijksministerraad zeggen is “doppen jullie je eigen boontjes maar” dit is wat het volk wilde dit is wat ze gekregen hebben en nou niet verder aan mijn kop zeuren.

 21. Wat een drama voor ons mooie eiland. Dit is een blanco cheque voor calimero om nog veel verder te gaan. Zachte heelmeesters maken het alleen maar veel erger…. Wie kan ons nog helpen ?

 22. Jip en dan nog een jaartje hierna en iedereen heeft kunnen doen wat er opgedragen werd van bovenaf. En dan zeggen dat Donner integer is!