• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Toen medewerkers van Aqualectra zondag voor technische werkzaamheden aan het werk waren in Waaigat, troffen zij twee kapotte kerstinstallaties aan ter hoogte van Curoil, zo meldt Robert Martis, voorzitter van stichting Pasku Fiesta di Lus.

“Het is onbekend wie de decoratie heeft beschadigd maar het leek erop dat de versiering er met geweld af is getrokken. Dit zorgt voor extra kosten voor onze stichting”, zegt voorzitter Martis teleurgesteld.

Opening
Sinds het weekend hangt de binnenstad van Curaçao vol met duurzame kerstverlichting. Donderdag vanaf 18.30 uur zal de officiële opening van Pasku Fiesta di Lus plaatsvinden, waarbij de lichtjes worden aangestoken en de versieringen worden geplaatst in Punda en Otrobanda.

10 reacties op “Kerstverlichting vernield”

 1. RJ, jouw reactie klinkt logisch maar is in feite dom. Naar mijn mening moet men met zijn vingers van andermans spullen afblijven, ook al liggen die spullen in een nieuwe Kia Sportage die ik met deuren en ramen open een hele nacht op Seru Papaya laat staan.

  Wat jij zegt is hetzelfde als tegen een dame zeggen dat ze verkrachting heeft uitgelokt door een korte rok en dito blouse aan te trekken.

  Probleem zit dieper, en dat is het totale respect aan normen en waarden en vervolgens ook de handhaving daarvan door de autoriteiten (politie en justite). Zag vanmorgen nog een goed voorbeeld toen een kerel voor me reed zonder autogordel en uitgebreid mobiel bellend. Bij het stoplicht in Salina kwam er een politiewagen naast hem staan maar die deed helemaal niets.

  Met andere woorden, we vinden het normaal dat regels overtreden worden. En daarom stemmen we massaal op Godett en Constantia (beiden in bezit van een strafblad) en een Schotte die gefinancierd is door de crimineel Robbie dos Santos en zelf exaen- en verzekeringsfraude gepleegd heeft. In elk bschaafd land zou dit einde politieke carriere zijn, maar hier lijkt het alleen maar meer stemmen op te leveren.

 2. ik kan het nog steeds niet snappen dat ondanks zoveel auto inbraken ( niet alleen op curacao) maar over de hele wereld, er nog altijd mensen zijn die dingen in de auto achterlaten. Ik laat nog niets eens een pak sigaretten, wat de oorzaak van een inbraak kan zijn, in de auto liggen

 3. @ Kasuari.. Top reactie!

  @ Henkiiee.. zie reactie Kasuari XD

 4. @Henk,

  Ik ga er vanuit dat het hooguit 2 daders waren en niet 150,000 stuks….
  In NL stelen ze eerst mijnn boxen en 1,5 maand later mijn hele auto…

  Daarom baalde ik van ruim 15 miljoen mensen…..

  Henk zoals ik je in een vorige reactie had aangegeven… Je bent vrij in je doen en laten, niemand houdt je tegen….

 5. Wat een gezeur! Vandalisme gebeurt overal en Curacao is geen uitzondering. als mr.Westerbroek haat aan de volk heeft mag hij cker met mij ruilen, dan ga ik naar mijn huis en paradijs en u komt terug in koude,dure en in crisis Kikkerland. Lekker he??

 6. @ Henk Westenbroek: Snel wegwezen dan!

 7. Een van de 1001 redenen die ik per dag tegen kom waarom ik het gehad heb met het volk hier. Bah.

 8. Kasuari, voor de daders was de waarde nihil, ik ben even NAF 2000 armer door vervangingsaankopen en een nieuwe ruit…………. Moet ik ook op tijd mijn bed voor uit en hard werken hoor!
  Die daders begrijpen niks van de wiskunde, natuurkunde en aardrijkskunde boeken van mijn dochters hoor. Die liggen ergens in de knoek. Die boeken dus, de daders misschien ook wel, maar dan met een polar erbij.

 9. @Beer,

  Het gebeurd overal, niet alleen hier…
  Afgelopen weekend ook in mijn auto ingebroken met wel een aanzienlijke buit. Ik moest er wel wat langer voor werken dan hen.

 10. Ja het verschil tussen “mein en dein” is erg moeilijk hier.
  Slopen maar en jatten maar. Helaas kan ook de inbraak vorige week in mijn auto bij de statistieken geteld worden. Waarde buit nihil, wel twee verdrietige dochters die hun schooltassen met inhoud kwijt zijn.