• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Minister Nasser Hakim heeft de eerste samenwerkingsovereenkomst ondertekend tussen Curaçao en het United Nations Development Programme (UNDP). Het officiele moment werd gevolgd door de onthulling van een plakkaat van het UNDP.

“Met deze overeenkomst versterken wij de samenwerking tussen het land Curaçao en het UNDP”, aldus minister Nasser el Hakim van Economische Ontwikkelin. “UNDP heeft veschillende doelen zoals emancipatie van vrouwen en bestrijden van extreme armoede. Ons doel in dit partnerschap is om kennis en ervaring te delen op sociaal, technisch en economisch vlak.”

Akkoord
De onthulling werd gedaan door minister Hakim en Edo Stork, vertegenwoordiger van het UNDP.  Dit gebeurde bij het gebouw van het Ministerie van Economische Ontwikkeling in Otrobanda. Met de ondertekening van het akkoord gisterenmiddag is de aanwezigheid van het UNDP in Curaçao officieel geworden. UNDP is een internationaal initiatief van de Verenigde Naties.

Toegang
De samenwerking tussen Curaçao en UNDP biedt toegang tot verschillende organisaties die zijn aangesloten bij het UNDP, zoals de Economische Commissie van Latijns-Amerika en het Caribisch Gebied (ECLAC). Het Ministerie van Economische Ontwikkeling zal de officiële instantie zijn voor alle zaken van het UNDP in Curaçao.

1 reactie op “Curaçao en UNDP werken samen”

  1. Ben altijd benieuwd naar de inhoud van zo’n overeenkomst, maar op een of andere manier is men daar niet open over en niemand vindt dat gek?