• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Staten hebben volgende week een overleg gepland over de gevolgen van tropische storm Tomás vorig jaar. In het geplande Statenoverleg zal gesproken worden over mogelijke voorzorgsmaatregelen in verband met het orkaanseizoen.

Op donderdag 8 december komen de Staten samen voor de voortzetting van de geschorste vergadering op 1 juni dit jaar. Op de agenda van de vergadering staat een evaluatie van de tropische storm Tomás en de voorzorgsmaatregelen voor het orkaanseizoen, dat officieel van 1 juni tot 10 november duurt en dus al is afgelopen.

Voortzetting overleg
De vergadering was aangevraagd voor het begin van het orkaanseizoen op 1 juni maar de voortzetting van de vergadering vindt nu, ruim twee weken nadat het orkaanseizoen officieel is geëindigd, plaats. De Staten zullen deze zaken bespreken met de ministers Charles Cooper (Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning), Jacinta Constancia (Gezondheid, Milieu en Natuur) en Hensley Koeiman (Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn).

6 reacties op “Verlaat Statenoverleg over Tomás”

 1. Zullen we de salarissen ook eens veel later betalen?

 2. Ik ben ‘verbazingmoe’ van deze regering en dus kan zelfs dit me ook niet meer verbazen.
  Het verbaasd me niet dat ze gaan evalueren op de dag dat het nieuwe seizoen begint en dat ze het vervolgens een half jaar uitstellen ook niet.
  Cooper heeft overigens een compleet plan aan maatregelen ontvangen van experts op het gebied om wateroverlast de volgende keer te voorkomen. Maar onze minister gaat er niets mee doen en neemt alleen een paar halve maatregelen. Bij de volgende storm zal het weer precies hetzelfde gaan als met Thomas.

 3. Briljant, wat een vertoning!

 4. Hoewel ik toejuich dat de Staten aandacht besteden aan voorzorgsmaatregelen voor het orkaanseizoen, lijkt het me rijkelijk laat om Tomas te evalueren, een storm die meer dan een jaar geleden raasde. Had dat niet eerder gekund? Wat volgt? Een evaluatie van de moord op JFK?

 5. Daar zijn ze weer lekker vlot mee. Maar what else is new…

 6. Wordt lastig, want wanneer zijn ze alle drie op het eiland?