• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Minister Nasser El Hakim (Economische Ontwikkeling) heeft groen licht gegeven om te beginnen met het testen van het digitale vergunningenloket. Zes weken lang zal het ministerie in samenwerking met een deskundig team het project Curaçao Online Vergunningenloket uitvoeren.

Het ministerie van Economische Ontwikkeling is bezig om de zogenaamde red tape te verminderen. De red tape, die achterstand en moeilijkheden veroorzaakt in het proces van verstrekken van vergunningen, moet worden veranderd in een red carpet, die de ontwikkeling van ondernemingen en investeringen ondersteund.

Digitaal contact
“Velen vinden de overgang van face-to-face dienstverlening naar digitale dienstverlening moeilijk. Als overheid zijnde moeten wij op de juiste manier helpen tijdens deze transformaties”, aldus minister Hakim. Volgens de minister staat de overheid open voor verschillende initiatieven die op positieve wijze bijdragen aan de inzet van zijn ministerie. In januari zal het team de resultaten evalueren en als deze succesvol blijken te zijn kan deze vorm van digitaal contact tussen de bevolking en de overheid worden geïntroduceerd bij meer ministeries.

2 reacties op “Testen van digitale vergunningenloket”

  1. Hij heeft zeker van zijn fotograaf de opdracht gekregen contactlenzen te nemen,komt beter over in plaats van zo’n ziekenfonds brilletje. Nou ik blijf je toch veel op brilsmurf lijken Hakim:Google definitie brilsmurf en je leest dat deze Hakim exacte overeenkomsten vertonen,echt wel!!.

  2. Hoe meer digitaal des te beter. Helaas wordt deze red carpet weer teniet gedaan door de red tape van de 20/80 regel. Tja, zo blijven we lekker bezig.