• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Colombiaanse guerrillabeweging FARC heeft zeker vier mensen vermoord die zij jaren geleden had ontvoerd. Volgens Colombiaanse media zijn de slachtoffers drie politieagenten en een militair. Die vier zouden zijn doodgeschoten toen het regeringsleger ze probeerde te bevrijden.

De slachtoffers waren medewerkers van de veiligheidsdiensten. De Colombiaanse president Juan Santos noemde de moorden, opnieuw een voorbeeld van de wreedheid van de FARC.

Bloedigste daad
Drie van de gijzelaars werden door het hoofd geschoten en de vierde in de rug. De lichamen van de slachtoffers zijn geboeid gevonden. Een vijfde gijzelaar, een politieman die 12 jaar gevangen is gehouden door de FARC, bracht het er wel levend van af. Hij wist te ontkomen toen een vuurgevecht uitbrak tussen de rebellen en het regeringsleger. Dit is de bloedigste daad van de FARC sinds de dood van leider Alfonso Cano. Cano werd op 4 november gedood door Colombiaanse militairen.

© ANP, alle rechten voorbehouden

3 reacties op “Gijzelaars gedood door FARC”

 1. beste henk wij zijn al met een petje shirtje vlaggetje en polartje tevreden wij zijn arm maar wel gelukkig in ons doen en laten dat kan de nederlander niet meer zeggen alleen maar klagen en vooral niks dragen !

 2. Je moet alles geloven wat ze schrijven en vertellen

 3. De FARC, ooit idealistisch begonnen, is verworden tot een bende drugscriminelen onder de vlag van het marxisme. Ze hebben hun langste tijd wel gehad, want guerilla oorlog in de bergen en bossen is niet meer van deze tijd.
  Fidel Castro en Che Guevara hebben wat dat betreft het boek gesloten met een prachtig hoofdstuk over de bevrijding van Cuba van dictator Batista.
  De moderne variant van de guerilla is de volksopstand, laatst nog zeer succesvol in Libie, en het volk van Colombia deelt totaal de ideologie van de FARC niet, als die uberhaupt nog wordt uitgedragen.
  Wat dat betreft is het jammer dat het Curacaose volk zo passief is, want want in het verre oosten met Khadaffi en gelijken gebeurd is zou hier ook de boeven in de regering moeten gebeuren. Maar het Curacaose volk kijkt de andere kant op en stemt, in ruil voor een petje, shirtje en vlaggetje, de volgende verkiezingien weer op dezelfde bandieten.