• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

curacao nieuws Vers KortjeCURAÇAO – Op de marinebasis Parera is een 20-jarige militair aangehouden op verdenking van het gebruik van cocaïne. De Koninklijke Marechaussee kwam de man op het spoor door een tip. De militair heeft het gebruik van het verdovende middel bekend. De marechaussee sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

11 reacties op “Militair gepakt voor cocaïnegebruik”

 1. @Jan, zou je eigenhandig geschreven reactie (27-11-2011 om 20:14) wat betreft krijgsmachtdelen nog maar eens goed nalezen als je weer in normale sferen verblijft.

 2. Zeg Jan@ Jij bent waarschijnlijk ook een die in het bestuur zit van het smurfenbos jij bent waarschijlijk de Lolsmurf,Waarom direct naar Nederland terug met die persoon weet jij dan dat het een Nederlander is of zijn er geen Curaçaoenaars meer in dienst bij het leger cq marine?

 3. Anglo,ik heb geen krijgsmachtdeel genoemd, jij echter wel.!!!
  Nu probeer je het balletje bij mij neer te leggen om verkeerde uitspraken te doen.
  Als je de Nederlandse media zou volgen van de laatste jaren,zou je inderdaad tot de conclusie zijn gekomen,dat de kon- landmacht frequenter wordt geconfronteerd met drugsgebruik binnen hun gelederen dan de Kon- Marine.

 4. @Jan, wat je eigenlijk wil zeggen is dat die militair een landmachter moet zijn, want bij de landmacht zijn ze gevoeliger dan bij de Koninklijke Marine voor het gebruik van verdovende middelen. Correct me if I am wrong !

 5. Beste Angelo.

  Ben het gehee eensl met je zienswijze ,maar pas echter alleen op om met naam en
  toenaam een specefiek krijgsmachtdeel te benoemen !!
  De koninklijke Marechaussee spreekt over een militair !!
  Bedenk dan echter wel ,dat er tegenwoordig ook een compagnie landmachters op het eiland gestationeerd zijn,die voor dit soort ongewenste strafbare feiten in het algemeen meer gevoelig zijn dan de koninklijke Marine.
  Zeg niet, dat ik marinemensen uitsluit voor dit soort ongewenste calimiteiten.
  Maar op voorhand een specefiek legeronderdeel te benoemen vind ik net even te ver gaan.!!

 6. @Henk Westenbroek, mensen in dienst van de Koninklijke Marine vallen onder de Nederlandse wetgeving en arbeidsovereenkomst van de marine. Daarin zijn bepalingen opgenomen dat bepaalde dingen niet mogen, doe je het wel, neem je bewust het risico dat je op de daden wordt afgerekend.
  Hadden wij maar zulke regels hadden we allang een andere regering.

 7. Beste Henk Westenbroek,

  Ik merk wel dat jij nooit in een situatie hebt verkeerd dat je veiligheid afhankelijk is van de loyaliteit van je medematen.!!
  Realistisch denken moet en mag je kunnen verwachten op momenten dat proportioneel
  handelen vereist is. !!
  En ja beste Hans ,Cocaine snuivers behoren nog steeds niet tot deze catogorie!!
  Daarom horen deze niet thuis in het leger,erg jammer van je goedbedoelde Groen -links gedachte,
  In een ding heb je wel gelijk,als je het Curacao,se parlement zou testen op gebruik van drugs,dan kun waarschijnlijk de helft ontslag aanzeggen,hun uitlatingen,handelingen,daadkracht en spilzucht zegt meer dan genoeg denk ik.

 8. @ Henk oneervol ontslag bestaat nog wel hoor bij defensie!

  Defensie heeft nu eenmaal een Sero tollerance beleid voor drugs. Soft drugs 1e keer waarschuwing 2e keer ontslag. Harddrug meteen ontslag. En terrecht.
  Deze mensen gaan wel met wapens om.

 9. helaas is het zo dat de krijgsmacht een afspiegeling is van de maatschappij.
  Ook bestaat er geen oneervol ontslag meer.
  maar het is jammer dat je je leven toe vertrouwt aan iemand die een gebruiker is, dit kan zijn iemand op de beurs, in het parlement en helaas ook bij de krijgsmacht.

 10. Als je op dit eiland iedereen moet aanhouden die cocaine gebruikt dan hebben we 10 extra Bon Futuros nodig. Ik vind het prima dat bedrijven, zeker de marine, bij indiensttreding het verbod van cocainegebruik vastlegt en tevens het recht op testen daarop maar aanhouden is nogal overdreven.
  Want dan zou je ook iedereen moeten aanhouden die teveel alcohol drinkt, wat maatschappelijk een veel groter probleem is dan cocainegebruik. Ik zeg mijn baan graag op als ik op de Curacaose wegen alcoholtesten mag gaan uitvoeren en 50% van de boetes bij overtredingen in mijn eigen zak mag steken. Dan was ik afgelopen donderdag gaan staan bij de feestelijke opening van First Caribbean, waar ik werkelijk iedereeen (inclusief onze MFK ministers) flink heb zien drinken om vervolgens doodleuk achter het stuur te kruipen.

 11. Onmiddellijk terug naar Nederland en met oneervol ontslag op straat zetten!!
  Er zijn genoeg normale kerels en meiden die geen rotzooi nodig hebben, om normaal te kunnen presteren in het leven !!
  Stommer dan stom kun je niet zijn, om zo je leven als slappeling te versnuiven!!