• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Nadat ook het North Sea Jazz Festival naar Curaçao is gehaald, wordt volgend jaar het Film Festival georganiseerd op ons eiland. Versgeperst.com vroeg daarom aan voorbijgangers: “Moeten tijdens dit soort grote festivals de lokale artiesten meer betrokken worden?”

“De mensen van hier moeten ook een kans krijgen”, vindt de 35-jarige Sayweka. “Artiesten van Curaçao moeten hier ook aan meedoen. Zo kun je ook het verschil zien tussen Curaçaose en buitenlandse artiesten. En juist door lokale artiesten te betrekken op festivals, promoot je Curaçao.”

Mengelmoes
Francis (48) denkt er net zo over. “Ja natuurlijk, er zijn hier ook goede muzikanten en het is beter voor ons eiland. Maar aan de andere kant, artiesten uit het buitenland zorgen wel voor meer toerisme en dat is ook weer goed voor ons eiland. Dus zowel lokale als buitenlandse toeristen, een mengelmoes.” Terwijl de 50-jarige Cheryl vindt dat voor dit soort festivals juist mensen uit het buitenland nodig zijn. “De mensen van hier willen zelf niets ondernemen of doen. Ze kijken anders aan tegen mensen uit het buitenland als die hier naartoe worden gehaald, maar zelf doen ze niets.”

Een kans
“Ja, natuurlijk!”, roept de 70-jarige Virigijo. “Er komen veel artiesten uit het buitenland. Curaçao moet eerst een kans krijgen en dan een aanvulling van artiesten uit het buitenland. We moeten de artiesten van hier en uit het buitenland samenbrengen.” Sharine (45) en Viola (61) denken daar anders over en vinden juist dat buitenlandse artiesten weer iets anders brengen. “Dat is toch specialer?” Wij kunnen hier het hele jaar door genieten van lokale artiesten maar niet van buitenlandse artiesten. Artiesten uit het buitenland zorgen ook voor meer toeristen en dat is juist goed voor het toerisme op het eiland.”

Prijzen aanpassen
“Lokale artiesten mogen ook wel een keer meer publiciteit krijgen”, vindt Karin (51), “maar dan moeten de entreeprijzen voor dit soort festivals ook worden aangepast.” Want voor lokale mensen met een normaal salaris is het niet te betalen. Ze vragen iets van 165 dollar per avond, dat is gewoon niet te doen voor lokalen.”

Veel talent
Edith (54) roept: “Zeker lokale artiesten!” Er is hier ongelooflijk veel talent, de Antilianen zijn gewoon geweldig in muziek en dans. Ze moeten gewoon een kans krijgen en daarvoor hoeven ze niet persé naar Nederland, Amerika of Colombia, maar het moet hier beginnen. Maar inderdaad wat mijn vriendin zegt, de toegangsprijzen zijn killing.”

4 reacties op “Meer lokale artiesten op festivals?”

 1. @negeerdiemeneer, dat je Stevie Wonder vergelijkt met de een of andere onbenul die toevallig wat piano kan spelen (het is me niet duidelijk of hij nog wat kan zingen ook )vind ik toch wel de gotspe van de week.

 2. Lokale muzikanten moeten er zeker bij betrokken worden, ook dat is reclame voor ons eiland. Er speelden overigens wel degelijk lokale muzikanten, de beste zelfs, maar die kregen wel wat weinig aandacht.
  Ik miste daarnaast promotie voor de optredens rondom NSJC. Op hun website mogen ze best wat extra plaats inruimen om de lokale artiesten meer naamsbekendheid te geven. Wel reclame dat er live muziek was in tentje A of B, maar geen namen erbij. Jammer, als Stevie Wonder komt spelen zeg je toch ook niet dat er ‘een zanger/pianist’ komt optreden?
  Als je als jazzfestival pluspunten van Curacao wilt promoten voor een muziekminnend publiek, moet je zeker de bloeiende plaatselijke muziekscene niet negeren. We hebben hier namelijk fantastische muzikanten!

 3. Lokale bands moeten wel lokaal optreden, want bij hun eerste reis naar het buitenland vallen ze door de mand met cocaine in hun instrumenten.

  Hoorde dat vader Amerigo Thode binnenkort op dienstreis gaat naar Nederland. Oftewel op bezoek bij zoonlief in de gevangenis, all expenses paid met nog een daggeld van 400 euro per dag.

  Leve de MFK!

 4. Lokale artiesten kan je het hele jaar door zien.. dus waarom moeten die speciaal op NSJ komen? Juist artiesten als Sting Stevie wonder komen hier normaal nooit.. we moeten blij wezen dat die dankzij NSJ wel komen anders moet je een hotel en ticket boeken naar Colombia want daar komen ze wel!