• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De bewoners van de Antillenflat in Leeuwarden waarvan in mei een galerij instortte, kunnen weer naar huis. Dat heeft wooncorporatie WoonFriesland vandaag gemeld. De bewoners ontvangen vanaf maandag hun sleutels. Vanaf 3 december worden vijf verhuizingen per dag gedaan.

Ruim 80 van de 100 woningen worden de komende tijd weer bewoond door de oude bewoners. Vier woningen stonden al leeg en sommige mensen willen niet meer terug, omdat ze bijvoorbeeld de vervangende woning die ze kregen beter vinden.

Antillenflat
Op 23 mei stortten vijf verdiepingen van de flat in. Zover bekend raakte niemand gewond. In de flat wonen veel Antillianen en wordt daarom in de volksmond Antillenflat genoemd.

© ANP, alle rechten voorbehouden

2 reacties op “Bewoners Antillenflat mogen naar huis”

  1. Nou dit klopt absoluut niet deze flat wonen er alle culturen in voor jullie info,deze wijk zijn er verschillende straat namen van de caribean. is nonsens dat er antillianen hier woont. ik woon zelf in leeuwarden en ken deze flat.eerst goede info dan comentaar. ik woon zelf in een eengezins woning.

  2. Ik vraag me toch regelmatig af, of, zoals deze mensen, hier zo onaardig behandeld worden of dat ze zich gediscrimeneerd voelen en nog wat van die ongein, die een bepaald persoon regelmatig op dit forum schrijft. Of is het gewoon zijn eigen mislukking waar hij als echte Curaçaoenaar iemand anders de schuld van probeert te geven.