• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – “De relatie tussen Curaçao en KLM is voor ons uiterst belangrijk”. Dit gaf de delegatie van KLM gisteren aan tijdens de vergadering met minister Nasser El Hakim van Economische Ontwikkeling. Tijdens de vergadering werd er onder andere gesproken over AirBerlin.

KLM gaf eerder aan de deal van de overheid met AirBerlin oneerlijke concurrentie te vinden omdat alle stoelen voor de Duitse luchtvaartmaatschappij worden gegarandeerd door de regering.

Transparante concurrentie
Volgens Hakim zijn de onduidelijkheden met betrekking tot de afspraken met concurrent AirBerlin tijdens het gesprek glad gestreken. Simone Wickenhagen geeft aan dat KLM graag een transparante concurrentie aangaat op deze markt. “De Duitse markt is ook voor ons aantrekkelijk. KLM heeft tien bestemmingen binnen Duitsland en directe verbindingen naar Schiphol en van daaruit naar Curaçao. We willen een eerlijke strijd aangaan met andere partijen en na de uitleg van Hakim is ons beeld van het geheel compleet hersteld”, geeft Wickenhagen aan.

Markten
“Met deze verstevigde samenwerking trekken we gezamenlijk meerdere markten aan voor Curaçao”, aldus de minister. Gisteren bespraken Hakim, Wickenhagen (KLM General Manager Cariben, Suriname, Guyana), Willem de Jonge (KLM Vice President Government & Industry Affairs), Rudy Sprock (Curaçao Airport Holding) en Zeno Circkens (CTDF) over een verdere ontwikkeling van de samenwerking tussen Curaçao en luchtvaartmaatschappij KLM. De Jonge stak uitsluitend voor dit gesprek de Atlantische Oceaan over vanuit Nederland.

Brazilië
“De bestemming Curaçao nemen we bij KLM buitengewoon serieus. “We zijn daarom ook blij met dit gesprek en kijken uit naar een verdere samenwerking, aldus De Jonge. “KLM kan deze kans grijpen en starten met het aantrekken van Duitsers om de lege stoelen vanuit Schiphol naar Curaçao te vullen”, meldt Hakim. Ook de Braziliaanse markt werd tijdens de vergadering besproken. “De Braziliaanse markt kan uitgebreid worden. Manaus ligt 2,5 uur van Curaçao vandaan. Deze route zou KLM, met een partner, kunnen aangaan”, geeft Hakim aan.

9 reacties op “KLM en Hakim praten over AirBerlin”

 1. Ben gisteren met Air Berlin gevlogen, kwaliteit is minder dan de KLM maar nog steeds ruim voldoende, en wil de Curacaose passagiers even waarschuwen dat de douane in Dusseldorf niet zo bang is om voor racist te worden uitgemaakt als die in Amsterdam. In Amsterdam worden Curacaoenaars met fluwelen handschoenen aangepakt omdat een verkeerde oogbeweging al tot een klacht wegens discriminatie leidt. In Dusseldorf zag ik een Curacaoenaar opgepakt worden omdat hij een tweede keer niet inging op een vraag van de douane over de sigaretten die hij gesmokkeld had.
  Bij de slurf ook drugshonden, dus ook de bolitaslikkers zijn gewaarschuwd.

 2. Wat zijn jullie allemaal negatief zeg! No wonder the country can’t move forward with all this negativity.

 3. @WaarGaatDitEilandNaarToe, welke andere niet Nederlandse luchtvaartmaatschappij vliegt er tussen Hato en Schiphol die volgens jouw minister Adriaans gebruik maakt van zijn open sky policy (open sky policy is een luchtvaart term die al gebruikt werd voordat jouw Adriaans ook maar geboren was).

 4. pfff, transparante concurrentie. Dat is iets wat bij wet vastgelegd zou moeten worden. Het is in ieder geval niet op Curacao uitgevonden! Terecht dat KLM graag het verhaal even wil horen…

 5. Ja, het lobbyen is nu wel nodig, want de overheid is op alle fronten belastinggeld aan het uitdelen aan marktpartijen. Niet gek dat KLM ook maar eens gaat praten….

 6. Het jarenlange alleenrecht op de route naar Suriname en Curacao heeft de KLM geen windeieren gelegd. Dankzij minister Adriaans met zijn open-sky policy zijn we verlost van die monopolist. Men is bij de KLM bang om nog meer terrein te verliezen op deze route.

 7. Het grappige maar tegelijkertijd ook onnozele van onze minister is dat hij denkt de KLM te kunnen vertellen hoe “luchtvaart” in elkaar steekt. Moest echt even slikken bij zijn voorstel aan de KLM om met een partner op Manaus te gaan vliegen. Ik heb dan op mijn beurt iets aan onze minister te vertellen; die KLM heeft de “luchtvaart in zijn huidige vorm” uitgevonden, wat jij gaat bedenken zijn zij al lang weer vergeten. Die vertegenwoordigers van één van de oudste luchtvaartmaatschappijen lachen zich gewoon een breuk om zoveel infantiliteit en dat van een minister van wat was het ook alweer, economische zaken ?

 8. Zolang KLM de prijzen naar beneden stelt zoals die van Air Berlin, vind ik het best als ze ook gesubsidieerd worden. Helaas zullen ze hoe dan ook de prijzen veel hoger houden dan die van Air Berlin.

 9. Tevreden = er iets voor terugkrijgen…

  Ben benieuwd wat er “opgehelderd” is.