• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De regering van Curaçao heeft besloten om een onderzoek te starten naar de integriteit en deugdelijkheid van het bestuur op ons eiland. Het onderzoek moet leiden naar een professionele en onderbouwde mening over de vraag of het volk van Curaçao kan rekenen op de regering.

Een belangrijke reden voor het opstarten van dit onderzoek, is dat de regering zich niet kan vinden in de kritiek op haar functioneren en hoe deze geuit wordt. Wel geeft de regering aan dat deze tegenstellingen hebben geleid tot onzekerheid en onrust. “Dit is geen gezonde situatie voor een jonge gemeenschap, die nog moet groeien en zich nog moet ontwikkelen”, meldt de regering in een persbericht.

Beschuldigingen
De regering stelt dat de verdeeldheid na de verkiezingen van augustus vorig jaar is verergerd, toen de toenmalige oppositiepartijen een meerderheid hebben gevormd in het parlement.  Sinds het aantreden van de nieuwe coalitie zijn er hevige discussies gevoerd en tal van argumenten genoemd over de manier waarop het bestuur functioneert. Daarnaast werden premier Gerrit Schotte, minister George Jamaloodin (Financiën) en minister Abdul Nasser el Hakim (Economische Ontwikkeling) beschuldigt van niet-integer gedrag.

Onderzoek
De commissie onder leiding van Paul Rosenmöller deed eind september de aanbeveling om een commissie van wijzen in te stellen zodat de beschuldigen tot op de bodem uitgezocht kunnen worden. Het onderzoek naar de integriteit en deugdelijkheid van het bestuur wordt uitgevoerd door Transparancy International (TI) en zal begin volgend jaar van start gaan en ongeveer een jaar in beslag nemen.

31 reacties op “Schotte wil eigen integriteitsonderzoek”

 1. @Randy Snap je nu waarom je op school altijd mutiple choice vragen krijgt en geen open vragen. Waarschijnlijk snap je me niet, dus zal ik het voor je uitkouwen. De schrijfvaardigheid van de schoolgaande jeugd is alarmerend achteruit gegaan! En het maakt niet uit of het Engels, Nederlands of Papiaments is.

 2. Ik verwacht dat het CV van Randy even lang is als dat van Schotte. Een half A4, en dat is inclusief 3 bachatalessen en een liedje zingen voor de juffrouw op de lagere school.

  Dus als u de naam Randy ziet: gewoon doorscrollen naar beneden.

 3. Voor 300.000 Euro, is voorlopig 1 jaar de druk van de ketel voor Ali Baba en zijn doorluchtige rovers !!
  Heel listig en sluw bedacht !!
  Nederland wordt op deze manier op kosten van de Curacao,se belastingbetaler , hangende het onderzoek minstens 1jaar buitenspel gezet.
  En, Gerrit….wie dan leeft….wie dan zorgt…. zo werkt het toch op Curacao of niet soms ??
  Slim bedacht,, jochie,,!!

 4. @Wimpiri,I Sorry Iam not a follows but a leader.

 5. Randy is de schuilnaam van Gerrit Schotte.
  … het is 1 april 2012. De regering is inmiddels gevallen, vanwege masale protesten van de bevolking van Curacao. Schotte staat huilend onder de de douche en roept naar zijn zoveelste by-side. Juffie, hoe heet je ook alweer.. ai weet je, terwijl hij naar beneden kijkt, ik heb alleen nog maar één aanhanger en het is nog een lul ook.

 6. @Randy, sorry hoor maar je moet je wel houden aan je competentie-niveau, gelukkig is de meerderheid van de bevolking dat van jou allang ontgroeid.

 7. Aan de dhr: P.M.Schotte lat deze mensen jou niet uit balans halen.niemand in deze wereld is zuiver.het is gewoon jaloesi wat aan de gaan.vanaf ex pm Pourier t/m de Jong Elhage geen ene was zuiver weet jullie nog ABN AMRO welke familie de meeste wapen op Curacao handel rara.zo kan door gaan.er is nieuwe groep dushi korsow vervolg van groep 40 zo blijf de aanhagers van PAR doorgaan. en als je de namen zijn de meeste buitenlanders.ze hebben niet genoeg.en advies voor al deze als niet beval airport Hato is open een one way ticket je bent vanaf.aan het P.M. jullie zijn op het goeie spoor nu is tijd voor regering voor de bevolking die denk en leeft met de bevolking.keep doinind the good job.de toekomst voor Curacao is met deze regering.

 8. Dus Schotte trekt weer een blik Calmeros open die op zijn Stella van Rijns alles wat Schotte zegt klakkeloos bevestigen.

 9. Als hij slim was had gelijk een onderzoek laten doen .Want hoe langer wacht des meer op tafel. Dit is puur gebrek aan ervaring.

 10. Waarom zal een organisatie haar betalende klant (lees: Schotte) negatief in een rapport benoemen? Dus hoezo onafhankelijk? Hij speelt het slim,….

 11. dus…..gaan we nu een jaar afwachten!??

 12. hahahahahhahahahahahahahahahaahhaahahaaaaaaaaaaaaahhahaha…pffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffff!!!

 13. http://www.nu.nl/binnenland/2677206/curaao-laat-eigen-integriteit-onderzoeken.html

 14. Even de engeles vertaling van het italiaanse website-stukje (via Google Translate, dus let niet op kleine, wat al te letterlijke vertalingen):

  Enough? No, because the Italian entrepreneur have spent some characters in view of the Netherlands Antilles, now a second home to Coral, which has transferred its holding in the Caribbean and other activities in the field of gambling. Among the supporters are the members of the Italian entrepreneur Charles Cooper, who calls himself a leader of the opposition, and William Marlin. In the buddy list appears the Prime Minister of the small Caribbean country. It’s called Gerrit Schotte and in recent weeks his name was mentioned in numerous articles published in newspapers of the Netherlands Antilles. They told of the links between the head of government and companies Schotte Coral. Close ties, it is true that in March a manager of the Atlantis Group, Rudolf Baetsen that had been designated as a new central bank governor of Curacao and St. Maarten. That is the number one national bank of a country considered one of the offshore centers and recycling more active in the world. Polemics. Protests. Eventually the manager of Coral had to resign

 15. voor degenen die Transparency Int. niet kennen, is het raadzaam even te googlen.
  T.I. is zeer gezaghebbend in de wereld en zeer onafhankelijk ! Als je die in huis haalt dan komt de onderste steen ongetwijfeld boven water ( is natuurlijk wel afhankelijk van de soort opdracht die Schotte c.s. aan deze organisatie heeft gegeven. Misschien wel: alles onderzoeken behalve het doen en laten van de leden van de regering…….)

 16. Het onderzoek van TI gaat over de integriteit van bestuur, het doet geen onderzoek naar individuele bewindspersonen. Het is dus veel uitgebreider dan het onderzoeken van wat roddels, het gaat om het totale functioneren van de overheid.

 17. Denkt Schotte nu echt, dat we allemaal op dit eiland dom geboren zijn, niets hebben bijgeleerd en dom gebleven zijn? Het lijkt er wel op.

 18. Word je hier nou niet moe van!

 19. Voor alle duidelijkheid nog even. Er werd eerder gemeld dat de naam Cooper/Schotte op een blog werd genoemd.
  Het betreft dus een onafhankelijke krant die in 2009 is opgericht omdat vele journalisten zich niet konden/kunnen vinden van de door Berlusconi gedomineerde staatskranten.
  Het is een krant met een behoorlijke oplage, meer dan 600.000 die dagelijks verschijnt en bij de kiosken tk is.
  Niettemin wordt er vrij gemakkelijk over gedacht. Dat is het dus niet vooral omdat ons kleine eiland ver over de grenzen negatief in het news komt. Dit achterlijke gedoe moet dus gewoon stoppen.
  Dus we moeten maar hopen dat in de RMR morgen wordt besloten de gouverneur opdracht tot onderzoek te geven.
  TI is een lachertje wart weer door de belastingbetaler moet worden opgehoest. Je wordt kotsziek van deze bende.

 20. Mop van het jaar.

  Wat denken deze boeven wel?!

 21. Dit bedrijf ” Transparency International “doet alleen onderzoek naar wat de opdrachtgever aan geeft,en maakt daar een rapport over klaar uit.Dus Schotte het feest gaat niet door wat jij me je broeders in het kwaad ook willen, het lukt je niet om onder het rapport Rosemüller uit te komen. Een tip geef de kinder die met honger naar school moeten en kinderen die helemaal niks te vreten hebben het geld naf 648.000,00 , het grapje kost in Euro’s 300.000,00
  Lezers Bekijk de website van deze Duitse firma. En een jaar voor een onderzoek vind ik wel een beetje lang jullie niet dan?.Of zit hier ook weer een adder misschien meerderen pitons onder het gras,ik word in iedergeval moei en misselijk van deze heren wereldwonders,maar opgeven doe ik niet,ik zal blijven strijden voor de rechten van de mens en de bevolking van Curaçao.

 22. @Choller Chulo.

  I heb tot nu toe hier maar één aan het komisch grenzend, hysterische reactie, gelezen en dat was jou reactie.

 23. @ Choller Chulo, chulo di kin ? Je reactie doet je naam eer aan.

 24. weer zoute koekjes van eigen deeg aan het bakken. het woord “onafhakelijk”waar deze regering de mond van vol heeft kent dhr Schotte plotseling niet meer. de bevolking verwacht een onafhankelijk integriteits onderzoek van de genoemde ministers. lees goed wat hij laat onderzoeken de integriteit en deugdelijkheid van het bestuur op ons eiland. hij laat niet de genoemde ministers persoonlijk onderzoeken.

  een jaar voor het onderzoek belachelijk weg met het TI laat Chumbs het onderzoek doen dan zijn we zeker sneller klaar.

  misschien hebben ze het jaar wel nodig om alle pionnetjes op de plek in de strategische bedrijven te plaatsen om hun toekomst veilig te stellen.
  aqualectra, energie is de markt waar veel geld te verdienen is, niemand kan meer zonder.
  cpa/cdm, doorvoer van wapens/drugs zuid amerika naar arabische landen en vice versa.
  luchthaven, doorvoer van wapens/drugs zuid amerika naar arabische landen
  uts, bepalen wat wel en niet gebeurt op t.v., internet en (mobiele) telefoom.
  centrale bank, verdiende zwart geld en het geld van sponsoren politieke partijen witwassen

  met deze bedrijven in de hand kan men het hele land Curacao beheersen en veel geld maken. De namen kunt u zelf achter de bedrijven invullen. echter dan missen wij er 1. maakt u zich geen zorgen zodra deze regering zou vallen of worden weg gestemd zal deze persoon als een dictator gaan heersen op dushi Korsow met steun van zijn vrienden de directie/eigenarren van genoemde bedrijven. goed bedacht heel goed bedacht het idee kon wel van mijzelf zijn.

 25. Typisch weer hè, al deze op het komisch grenzende, hysterische reacties hier op VG.

  TI is geen bedrijf. Ik zal ook niet beweren dat ze 100% onpartijdig zijn, daar ze als NGO afhankelijk zijn van geldschieters en donateurs. Maar goed, beter dan niets zal ik maar zeggen.

 26. Beste heer Schotte,
  Het artikel waar @Henriques naar verwijst heeft het over banden tussen Uw persoon, dhr Cooper, William Martin (Sxm) met de Italiaanse mafia.
  Ik zie niet in waarom een onderzoek door Transparency International een jaar moet duren. Ze kunnen in een weekje klaar zijn. Of wil je dat ze al jouw beerputten vinden.
  Speciaal voor jouw de lyrics van de band inner circle
  http://www.metrolyrics.com/bad-boys-lyrics-inner-circle.html
  Deseá bo un bon futuro!

 27. Nee Gerrit, je tactiek is typisch Curaçaoes (weg schoppen die bal). De problemen liggen niet bij jou maar nog steeds bij iemand anders en die emmer zand die je denkt in handen te krijgen om tussen de radertjes te strooien is wishfull thinking.
  Dit integriteits onderzoek moet beginnen met een screening van de ministers, komen zij allemaal door die screening, is de volgende stap het handelen en wandelen van deze ministers het afgelopen jaar screenen en dan gaan we kijken of op departmentaal niveau veranderingen nodig zijn om het een en ander beter te laten verlopen/functioneren. Je denkt misschien de Rijksministerraad zand in de ogen te strooien en ik heb zelfs het idee dat ze dat ook toelaten/toejuichen om van dat gezeik van jou en van Curaçao af te zijn. Maar wij zullen ons niet door jou en je feldwebel laten “kisten”, ophangen volgens de Monkwet en zeker niet in bodybags laten afvoeren. Je mag het van mij honderd keer polarisatie noemen (en dat is volgens goed Curacaoes gebruik ook weer de schuld van iemand anders) maar het de-polarisatie proces moet bij jou beginnen. Wij komen alleen maar op voor onze eigen intergriteit, een woord dat jij niet eens kan schrijven, laat staan dat je weet wat het betekend.

 28. Ik kan de uitslag al raden!!!

 29. Onderzoek zal een jaar duren!!!!!!!!!
  Dan wordt er nu dus al verwacht dat er een heeeeeeeeeleboel boven water komt!
  Normaal gesproken moet er (bij geen verdenking) binnen maandje een rapportage te nmaken zijn!
  Wie betaald trouwens deze organisatie en wat kost “één jaar onderzoek” ??????
  Slager keurt dus eigen vlees/handel en wandel???? HMMMMMMM dit stinkt!!!!!!

 30. En wie heeft bepaald of dit bedrijf TI open en transparant is ? En wie is eventueel via aandeelhouder bij TI geldschieter van de MFK of de heer Schotte ?

 31. Op de site van il Fatto Quotidiano wordt de naam Schotte genoemd tezamen met Cooper.
  Zie link hieronder;

  http://www.ilfattoquotidiano.it/2011/11/12/garantisce-laboccetta/170195/