• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Europese Unie (EU) streeft naar een overeenkomst die alle grote vervuilers bindende doelstellingen oplegt voor het beperken van de CO2-uitstoot. “De grote vraag is alleen nog wanneer anderen volgen en hoe”, schetste Connie Hedegaard, de Europese inzet van Durban.

 

Hedegaards klaagde vooral over de grote zondaars VS en China, maar ook over de ontwikkelingslanden. De EU voelt alleen iets voor nieuwe internationale klimaatafspraken als de grote vervuilers op de komende klimaatconferentie in Durban (Zuid-Afrika) een routekaart naar een bindend klimaatakkoord tegen 2020 aanvaarden. Het gaat daarbij onder meer om China en de Verenigde Staten,

Kyotoprotocol
Nieuwe klimaatdoelstellingen zijn nodig omdat eind volgend jaar het zogenoemde Kyotoprotocol afloopt. De Europese Unie, Japan, Rusland en andere landen hadden zich met het akkoord verplicht om de opwarming van de aarde tegen te gaan. Onder het Kyotoprotocol beloofde de EU de CO2-uitstoot met 8 procent te verminderen in vergelijking met 1990. Ondertussen heeft de EU besloten om haar uitstoot tegen 2020 sowieso met 20 procent te verminderen.

 

© ANP, alle rechten voorbehouden

1 reactie op “EU eist bindende klimaatdoelstellingen”

 1. mmmmmmmmmmmmmmmmmm
  Nederland valt hier onder en ook wij als eilanden vallen bij verdragen nog altijd onder Nederland!!!
  ISLA hoe zit het daar mee EU?
  SMOC, wakker worden!!