• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het advies van de Stichting Overheids Accountants Bureau (SOAB) over het verzoek tot ontslag van de directeuren van nutsbedrijf Aqualectra, Anthony Casperson en Billy Pandt, is bij premier Gerrit Schotte. Volgens SOAB-directeur Geomaly Martis is het advies maandag verstuurd, meldt Amigoe.

Martis kan over de inhoud geen uitspraken doen. Schotte is als minister van Algemene Zaken belast met de energiesector. Pas nadat de overheid zich over het advies heeft beraad wordt het gepubliceerd, meldt Martis in de krant.

Rapport
De overheid doet het verzoek tot ontslag van de directieleden aan de hand van het FTI-rapport. Het audit rapport van het Amerikaanse bedrijf van forensische assessors (FTI) is niet erg positief over de bedrijfsvoering van de overheid-nv.

6 reacties op “SOAB-advies Aqualectra bij Schotte”

 1. SOAB-directeur Geomaly Martis is waarschijnlijk ook bang voor zijn baantje en heeft het rapport in lijn der verwachtingen gebracht van Gerrit Schotte.

 2. Schotte heeft het er maar druk mee…

 3. @ Ferd: je bedoelt dat papiamentstalige bladen meer roddels publiceren dan de nederlandstalige!!

 4. De Papiamentstalige ochtendbladen zijn doorgaans beter geinformeerd dan de twee Nederlandstalige. Zo las ik gisteren in ik meen de Vigilante dat Aqualectra ook borstvegrotingen in Colombia betaald heeft voor verschillende personeelsleden, waaronder de ega van een van de directeuren. Dan weet u meteen ook weer waarom onze water en elektra tarieven de hoogste ter wereld zijn.

 5. Ik heb een hekel aan Schotte, maar het wegsturen van deze incapale en zakkenvullende directieleden is een goede actie. Met name financieel directeur van der Veen kan verantwoordelijk worden gehouden voor de administratieve chaos en het gebrek aan controle daarop. Maar in plaats van zich daarop te concentreren vulde hij liever zijn zakken verder met twijfelachtige commisariaatjes. Weg met die lui.

 6. Of het nou een advies of een gerechtelijke uitspraak is maakt niet uit. Deze regering lapt elk advies en vonnis aan haar laars, als het niet uitkomt.