• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Hyatt CuracaoCURAÇAO – Mis jij ook wat fleurigheid op de weg? Curaçaose Wegenbouw Maatschappij (CWM) heeft ervoor gezorgd dat het eiland nu een stukje gekleurd asfalt heeft. Vanaf de hoofdingang van Santa Barbara tot aan het gloednieuwe ‘Hyatt Regency Curaçao Golf Resort, Spa & Marina’ kun je over asfalt met uitstraling  rijden. 

Voor het eerst ligt er gekleurd asfalt op de Curaçaose wegen. “Dit is het begin van een nieuwe doorbraak binnen de Curaçaose wegennet”,  aldus CWM projectleider, Edwin Slikker. De projectleider laat weten dat het wegennet al ver ontwikkeld is. “Samen met ontwerper ‘CCM Engineering’ en ontwikkelaar ‘Santa Barbara Development & Construction’ hebben wij dit waar kunnen maken.”

Voordelen
Als het asfalt gekleurd is, net als het okergele wandel- en fietspad van Santa Barbara, biedt de weg meer veiligheid. “Door de felle kleuren op de weg zijn de joggers en fietsers sneller te zien en is de begrenzing van de weg en trottoir beter zichtbaar voor alle weggebruikers”,  vertelt Slikker verder.

Nieuwe ontwikkeling
In het buitenland wordt al vaker gebruik gemaakt van gekleurd asfalt. Functionaris van de Dienst Openbare Werken heeft een kijkje mogen nemen op het nieuwe pad en meldde dat er belangstelling wordt getoond naar deze ontwikkeling. “ Zij waren zeer nieuwsgierig naar dit nieuwe wegennet op Santa Barbara en ze lieten weten dat ze open staan voor veranderingen.”

www.versgeperst.com