• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Taamskliniek is blij met de beslissing van minister Nasser El Hakim (Economische Ontwikkeling) dat voor medische instellingen en medici de tarieven vrij zijn gegeven voor medisch toeristen. Dit zijn toeristen die specifiek voor een medische behandeling naar Curaçao komen.

De kliniek is al begonnen met aanpassingen in hun faciliteiten om de kwaliteit van de zorg voor de lokale bevolking te behouden. Het medisch toerisme wordt hier in meegenomen. “Voor Curaçao is dit goed nieuws omdat er zo extra inkomsten zullen binnenkomen, wat een verbetering van de kwaliteit van de lokale zorg zal betekenen”, vindt de kliniek.

Pluspunten
Gezondheidszorg wordt steeds duurder en steeds moeilijker financieerbaar. Dit is waarom overheden, maar ook klinieken, op zoek zijn naar alternatieven zodat de gezondheidszorg op Curaçao betaalbaar blijft. Dit kan ook leiden tot meer werkgelegenheid in deze sector, meent de kliniek. “Doordat de tarieven nu vrij zijn gegeven voor medisch toeristen, trekken we bovendien ook specialistische medici aan, die de mogelijkheid hebben om samen te werken met lokale specialisten en instituten. Ook een belangrijk punt is dat de medische toerist bijna altijd met familie leden of met vrienden komt. Dit is economisch gezien heel goed voor Curaçao.”

3 reacties op “Taams blij met beslissing Hakim”

 1. @ Dude..
  Was dit bij Taams of bij het Sehos?
  Want Taams kliniek ziet er heel netjes en verzorgend uit, is mijn ervaring.

 2. Serieus, zijn er mensen die vrijwillig naar Curaçao komen om in een ziekenhuis opgenomen te worden?

  Mijn vriendin lag hier 1 nacht in het ziekenhuis en het ziet er allemaal uit alsof het ieder moment in elkaar stort. Om over het eten nog maar niet te spreken. Ze had buikklachten en wat krijgt ze tussen de middag? Vet stoofvlees met rijst en fungi. Als ze het had opgegeten, had ze langer moeten blijven.

 3. Die beslissing zou niet nodig moeten zijn en een vanzelfsprekende zaak moeten zijn. Zo op het oog dus een goede beslissing, maar in mijn achterhoofd blijft spoken, dat El Hakim hierbij betrokken is en dan gaat het meestal goed fout of er zit iets achter conform zijn uitspraak, dat hij als minister en zakenman van zijn politieke positie moet kunnen profiteren.