• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Minister Hensley Koeiman (Sociale Ontwikkeling) heeft vorige maand een delegatie naar Nederland gestuurd voor een werkbezoek. De opdracht aan de delegatie was verschillende instellingen en faciliciteiten in Nederland te bezoeken die zich bezighouden met sociaal werk.

De delegatie bezocht ook instellingen waar mensen met een beperking voorbereid worden op de arbeidsmarkt. De mensen leren vaardigheden benutten binnen hun mogelijkheden. Daarnaast hebben zij ook gesproken met Malik Azmani, woordvoerder van Sociale Werkvoorzieningen, voor de VVD fractie in de Tweede Kamer. En André Bosman, woordvoerder van dezelfde partij voor de relatie met Curaçao.

Andere faciliteiten en instellingen
De delegatie bestond uit Sharlon Melfor (directeur van Fundashon Tayer Sosial Santa Martha), Hubert Scherptong (waarnemend directeur Fundashon Skuchami),  Peter Mijer (gepensioneerde ex-wethouder van Gemeente Ermelo) en Humphrey (Pim) Senior (waarnemend gevolmachtigd minister en delegatieleider). De delegatie heeft naast het bezoek aan de VVD ook Stichting Het idee van Harderwijk bezocht. Dit is een restaurant en een school ineen die leerlingen met een sociale beperking voorbereidt op een baan in de Horeca. Maar ook Stichting Pinel die vrijwillig mensen met een visuele beperking opleiden en werk geven en atelier  ‘Leonarda Da Vinci’ die ruimte bieden aan kunstenaars met een beperking werden bezocht.

3 reacties op “Koeiman stuurt delegatie naar Nederland”

  1. Inhaken op de Nederlandse resources. Goeie zet Hensley!
    En het feit dat jij zelf niet mee gaat, maar steunt op anderen, is uniek binnen deze Curacaose regering.

  2. Erg sociaal die snoepreisjes…wel flauw dat de rest van het volk nog niet mag…

  3. Ping ping… kassa! Wat zijn ze toch allemaal verzot op die 400 euro daggeldvergoeding waarvoor alles aangegrepen wordt om toch maar naar dat zo verachte Nederland te kunnen gaan. Bejaardenhuis van Tietjerksteradeel heeft een bingo avond? Daar vliegen we weer, businessclass!