• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

DokmaatschappijCURAÇAO – Minister Nasser el Hakim (Economische Ontwikkeling) heeft met de directeuren van maritieme bedrijven, vrachttransport bedrijven en Curaçao Port Authorities vergaderd over de ontwikkelingen in het havenbeleid. El Hakim wil meer interactie tussen de industrie, maritieme autoriteit en overheid.

De minister wil een platform creëren voor directeuren, vertegenwoordigers, Curacao Ports Authority (CPA) en de overheid. Dit platform moet ervoor zorgen dat er gediscussieërd kan worden over wat er zoal speelt en feedback aan elkaar gegeven kan worden. “Onze visie is om in 2014 meer samenwerking te hebben tussen Panama en Curaçao”, vertelt El Hakim. “In ons ontwikkelingsplan moeten wij hier rekening mee houden en de nieuwe technologiën die we de komende jaren kunnen verwachten.”

Investeren
Tijdens de vergadering hebben de directeuren van onder andere RoCrago, Gomez Shipping, VR Shipping, Carribean Handling, Cargo en Curaçaose Shiphandeling & Services gesproken over kranen die gerenoveerd moeten worden en worden aangepast aan de toekomstige vraag van de klanten. Volgens Hakim zullen CPA en de overheid blijven investeren in het onderhoud om deze industrie te kunnen blijven ontwikkelen.

Effectiviteit
Daarnaast werden onder meer ideëen onder de loep genomen, om de effectiviteit van de processen in de maritieme industrie te verhogen. Hierbij valt te denken aan uitbreiding van de tijden van het ‘turn around’, containers in en uit worden geladen.

1 reactie op “Platform havenbeleid”

  1. Deed de douane niet mee? Dacht dat die een belangrijke rolhadden in de afhandelingssnelheid op de haven… ?