• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

curacao nieuws Vers KortjeCURAÇAO – Vliegtuigmaatschappij AirBerlin geeft aan de vluchten van Düsseldorf naar Curaçao nog niet vol te krijgen. Naast de promotiecampagne in Duitsland gaat Curaçao Tourist Board (CTB) in samenwerking met Curaçao Airport Holding (CAH) promotie maken in Nederland voor de nieuwe vluchten.

12 reacties op “AirBerlin wil meer passagiers”

 1. Ben dan altijd benieuwd hoe de garantie van Curacao is geformuleerd. Als Curacao een minimum bezetting garandeert, dan is het wel zo handig om de prijzen hoog te houden. Air Berlin optimaliseert natuurlijk. Lege stoelen betaalt Curacao, dan dus beter maar de bezette stoelen duur verkopen. (Was er vroeger niet zo’n deal met Sonesta hotel?) Wie kent de tekst van de garantiestelling? Waar op internet? Waar is de openheid? Hoe zit het met gelijke concurrentiekansen? Het “level playing field” en zo nog wat van die dingen….

 2. Las net dat Adriaens verklaard heeft dat hij zich niet druk maakt over de tegenvallende bezettingsgraad van Air Berlin, ja haalt je de donder, jij betaalt niet mee aan de garantie, of lever je 50% van je salaris in ?
  En dan heeft hij het over het bewerken van de Nederlandse markt samen met het CTB, het CTB zegt echter daar weten wij niets van en dat gaan we ook niet doen, wij blijven ons concentreren op de Duitse markt. Nou lijkt het wel of ik naar een tenniswedstrijd zit te kijken en als het niet zo triest was zou het zelfs spannend kunnen zijn. Is dit de FOL bijdrage aan de huidige coalitie ?

 3. Het enige wat hier speelt (buiten het zichzelf laten belazeren van ElHakim door Air Berlin) is om nu de verliespost voor de Curaçaose belastingbetaler zo klein mogelijk te houden. Ze kunnen helemaal geen nieuwe markt aanboren in Nederland. Het enige wat ze kunnen proberen is van de ene markt af te snoepen ten voordele van de andere markt. En denkt ElHakim nu dat de KLM dat goed gaat vnden, dream on man, die laat nu zijn/haar tanden zien en krijg jij een lesje in commercieel denken. Je gaat er nog steeds vanuit dat je brilletjes op de souk staat te verkopen, lubida and grow up this is a different game.

 4. Ga eerst maar eens wat prijzen vergelijken, dan kom je snel tot andere gedachten In Santo Domingo (DR) hebben de Duitsers het halve eiland zowat overgenomen. Dus dat is voor AB een zeer rendabel lijntje met weinig lege stoelen. Het is dus nog maar afwachten of dit ook met Dushi Korsow gaat gebeuren.
  Voor veel Nederlanders is Dusseldorf als vertrekplaats niet zo vanzelfsprekend. Limburgers en Oost Brabanders wellicht. Vanuit West Brabant zit je al gauw 4 uur in de trein met verschillende overstappen. Schiphol is vandaar veelal rechtstreeks tot het station onder het vliegveld binnen anderhalf a twee uur.
  Als er door Air Berlin en door Toerisme Curacao grote promotie in Nederland wordt gemaakt zullen Arke en KLM zeker meedoen in de prijzenslag. Kijk, daar wordt iedereen beter van die naar Curacao wil.

 5. de prijzen van Air Berlin liggen een stuk hoger dan die van Arke fly en KLM, vandaar dat het niet zo storm loopt.

 6. De verhalen van de eerste toeristen zullen ook wel niet hosanna geweest zijn. Misschien moet AIr Berlin Curacao verkopen als een soort Yurassic Park, terug naar de prehistorie waar men omringd wordt door echte Neanderthalers.

 7. Ik hoor redelijk veel mensen “air berlin is zooo goedkoop, kan voor 450 euro een retourtje hebben!” en dan kijk ik en dan kom ik ongeveer op het zelfde tarief als KLM uit?!
  Dus geef mij maar lekker KLM, weet ik ook wat ik heb.

 8. Uitgebreide discussie vond en vindt reeds plaats op “Air Berlin onder de indruk van Curacao”.
  Scheelt weer veel reacties.

 9. Idee was toch om meer Duitsers naar Curacao te laten komen? Gebruik je PR budget Air Berlin!

 10. “AirBerlin wil meer passagiers”

  KLM ook.

 11. Volgens mij vertrekken er meer NL’ers vanuit DUS dan Duitsers… vandaar de markt in NL.

 12. Huh?!?! In Nederland? How about die nieuwe markt die Duitsland heet?